Herfst(tintentocht)

Op zondag 13 oktober a.s. wordt in Vasse voor de 36e keer de Herfsttintentocht georganiseerd. Geniet in de buitenlucht van de Twentse natuur welke in deze periode zijn mooie volle kleurenpracht laat zien. De routes door de prachtige buitengebieden van Vasse en omgeving zijn als wandeling, fiets- of autotocht af te leggen.

Per soort route bestaat het aantal weer uit verschillende lengten. Daar waar de deelnemer bij de wandelroute kan kiezen uit drie afstanden, is deze bij de fietsroute beperkt tot twee. De autoroute is beperkt tot één enkele afstand.

Bij het uitzetten van de routes wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met elkaar. Het aantal kruisingen met verschillende routes wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast streeft de organisatie ernaar om elk jaar weer een nieuwe route te realiseren. Niet voorkomen kan worden, dat sommige wegen opgenomen zijn in eerdere edities.

De wandelroutes gaan o.a. door omliggende natuurgebieden van Vasse en volgen smalle bospaden, die minder of niet geschikt zijn voor scootmobielen.

Heerlijk buiten genieten in de boeiende Twentse natuur!!

Startplaatsen & afstanden

  • Wandelen

Dit jaar kan men kiezen tussen de afstanden 5-13-26 km. Deze starten vanaf Cafe-Restaurant Bolscher tussen 10.00 - 14.00 uur.

  • Fietsen

Dit jaar kan men kiezen tussen een route van 33 km of 53 km. Deze starten vanaf Hotel-Restaurant Tante Sien tussen 10.00 - 14.00 uur.

  • Auto

Ook is het dit jaar wederom mogelijk om voor een autoroute te kiezen. Een 80 km lange route neemt je mee door het prachtige landschap. Deze route start vanaf Hotel-Restaurant Bolscher tussen 10.00 - 14.00 uur.

De Herfsttintentocht is een jaarlijks evenement, dat al vanaf 1983 door de Ondernemersvereniging Vasse-Manderveen e.o. wordt georganiseerd!

Kosten

De kosten zijn € 4,50 per persoon voor wandelaars en fietsers en € 9,00 per auto. Uiteraard zijn ook dit jaar weer consumptiebonnen bijgesloten en hebben wij een leuke puzzel voor u in petto.

Voor de deelnemers aan de diverse tochten is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig .Graag de instructies van de verkeersbegeleiders opvolgen. Parkeren is voor eigen risico.

Lekker ett'n

Voor de innerlijke mens is er voldoende tijd en ruimte ingebouwd. Elke route heeft een pauzepunt en eindigt bij een horecaondernemer. Traditioneel wordt er onder andere stamppot c.q. zuurkool met worst en spek geserveerd tegen een aangepast tarief van € 13. Hiervoor kun je terecht bij Hotel-restaurant Tante Sien in Vasse, Cafe-restaurant Bolscher in Vasse en Kegelcentrum-restaurant Nijhuis in Mander. Reserveren is niet noodzakelijk.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 4,50 Deelnameprijs

Wandelen & fietsen € 4,50 per persoon. Autoroute €9

Locatie

Vasse

Tip je vrienden

facebook twitter