Natuurwandeling

Dit keer nemen we een kijkje in de landschaps- en belevingstuin van Natura Docet/Wonderryck Twente. In deze tuin is in de afgelopen jaren een grote verzameling planten bijeengebracht, die typisch zijn voor onze directe omgeving. Het is een geweldige mogelijkheid om hier, onder deskundige leiding, kennis mee te maken.

We starten op zondagochtend 30 juni om 10.00 uur bij het museum.

De werkgroep Natuur van de Stichting Heemkunde Denekamp organiseert elk jaar een paar natuurwandelingen. Zo ook dit jaar. De eerste natuurwandeling waarin we kennis kunnen maken met de rijke verscheidenheid aan planten, die in onze omgeving groeien en bloeien, is op zondagochtend 30 juni aanstaande.

We starten om 10.00 uur bij het museum. Deelname is gratis. Jong en oud is daar van harte welkom.

In de tweede helft van juli gaan we nog een natuurwandeling maken, dan gaan we onder andere naar het heideveldje aan de Grensweg in Noord-Deurningen, dat al jaren door de werkgroep Natuur wordt beheerd, en waar we onder andere gaan kijken naar de oeverzwaluwbroedwand. Ook bekijken we de plantengroei aan het kanaal Almelo-Nordhorn. Zeker de moeite waard om daar, ook weer onder begeleiding, weer eens kennis mee te maken. De plannen met het bevaarbaar maken van het kanaal, en de mogelijke gevolgen daarvan voor de planten en dieren, zullen daarbij zeker ook aan de orde komen. Later volgt hier meer info over.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Deelnameprijs

Locatie

Natura Docet Wonderryck Twente

Adres
Oldenzaalsestraat 39, 7591GL Denekamp
Telefoon
0541-351325
E-mail
Website
www.wonderryck.nl

Tip je vrienden

facebook twitter