Wandeling ‘Wilde planten en orchideeën’ Dal van de Mosbeek

Heb je wel eens een orchidee van dichtbij bekeken? Ga woensdag 19 juni mee met de wandeling ‘Wilde planten en orchideeën’ en ontdek de kleurrijke wilde planten en bijzondere vormen van de orchideeën. Een gids neemt je mee naar onbekende stukjes van het Dal van de Mosbeek en vertelt onderweg alles over de bijzondere planten die je hier ziet. De wandeling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 1,5 – 2 uur. We leggen ongeveer 4 à 5 kilometer af.

Dankzij de bronnetjes en beken van het Dal van de Mosbeek groeien hier diverse soorten orchideeën en bijzondere wilde planten. Denk aan de rietorchis, gevlekte orchis en de breedbladige orchis. De gids weet precies de plekken waar deze soorten groeien en neemt je mee op ontdekkingstocht. Onderweg staan we ook geregeld stil bij andere mooie planten, zoals het vetblad, heidekartelblad en zonnedauw. Dit gebied is niet voor niets een beschermd natuurgebied. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Praktische informatie De wandeling ‘Wilde planten en orchideeën’ is woensdag 19 juni en start om 19.00 uur bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Rond 21.30 uur zijn we weer terug. De bijdrage voor deze wandeling is € 5,00, kinderen € 2,50. Graag ter plekke contant te voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen

Locatie

Infocentrum tussen Ijs en Es

Adres
Bergweg 8, Mander

Tip je vrienden

facebook twitter