Vallende sterren

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus zijn er heel veel vallende sterren te zien. Het is de nacht van de Perseïden. Genoemd naar het sterrenbeeld van waaruit de vallende sterren lijken te komen. De Perseïden-zwerm is de bekendste en mooiste meteorenzwerm. Vooral door de warme zomernachten is het kijken naar deze vallende sterren een waar genoegen. De sterrenwacht maakt hier op dinsdagavond 13 augustus weer een feest voor jong en oud van.

Wat kunt u verwachten? De eerste meteoren zijn vanaf 22.30 te zien. Dit zijn er nog niet zoveel, maar de aantallen zullen al snel meer worden. De sterrenwacht zal buiten in de Sterrentuin en op het dakterras veel ruimte maken om de meteoren te zien. Neem dus een stoeltje, dekentje of matje mee zodat u gemakkelijk omhoog kunt kijken. Om de meteoren waar te nemen is geen telescoop of verrekijker nodig. De verwachting is dat er regelmatig een vallende ster te zien zal zijn. Jammer is wel dat het bijna Volle Maan is, daardoor verdrinken de zwakke meteoren in het licht van de Maan en blijven alleen de heldere exemplaren over.

Het kijken naar vallende sterren is voor jong en oud erg leuk om te doen. De aantallen doen er nog niet zo toe, kinderen vinden vaak één vallende ster al heel erg bijzonder. Het gejuich zal zeker te horen zijn bij het zien van een vallende ster. Samen kijken in een groep maakt het natuurlijk nog leuker, en dat kan bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, de Cosmos Sterrenwacht.

Door de grote telescoop van de sterrenwacht kunt u ook nog kijken naar de planeten Jupiter en Saturnus en naar de Maan. Ook dit is heel erg bijzonder.

Om het één en ander over de vallende sterren te weten zijn er korte presentaties in de sterrenwacht. Tevens is het planetarium is geopend met een voorstelling over de actuele sterrenhemel. Ook buiten op het terrein staan deskundige medewerkers die u bijpraten over het fenomeen.

De sterrenwacht is om 21.30 uur geopend. Aanmelden is niet nodig.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 5,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Cosmos Sterrenwacht

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
www.cosmossterrenwacht.nl

Tip je vrienden

facebook twitter