Documentaire: "Het Pärt gevoel" ove de muziek van Arvo Pärt.

Arvo Pärt, misschien wel de meest gevierde componist van onze tijd, wordt doorgaans beschouwd als een soort kluizenaar. Maar wie hem aan het werk ziet, ervaart juist het tegenovergestelde. De nu 83-jarige Pärt combineert een ongekende gevoeligheid met humor en tomeloze energie. Dit is onder meer te zien tijdens zijn samenwerking met het Cello Octet Amsterdam, een unieke gebeurtenis die centraal staat in deze film.

We krijgen zo een bijzondere inkijk in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss maar ook door andere kunstenaars zoals de choreograaf Jiří Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Wat is het toch met zijn muziek, met al die ogenschijnlijk eenvoudige, maar zeer precieze noten? Dat die zoveel mensen, waar ook ter wereld maar zeker ook in ons land, diep weet te ontroeren?

Kaartverkoop via https://www.concordia.nl/film/het-part-gevoel-nieuw-paul-hegeman/20-08-2019-16-00 of via de site www.concordia.nl

Wanneer

Locatie

Concordia I Film I Theater

Adres
Oude Markt 15, 7511GA Enschede
Telefoon
053-4300999
E-mail
Website
www.concordia.nl