On the moon again! Neil Armstrong in de voetsporen van Kuifje.

In juli 1969 volgden 600 miljoen mensen over de hele wereld de eerste stap van een mens op de Maan, samen met hun familie of vrienden, rond een radio of soms een tv. Vijftig jaar later, op zaterdagavond 13 juli, willen we dit enthousiasme voor de Maan opnieuw voelen in een wereldwijd georganiseerd evenement “On the moon again”.

De sterrenwacht doet natuurlijk mee aan dit evenement en heeft voor jong en oud op zaterdagavond 13 juli een indrukwekkend programma met o.a. een fraaie lezing en het kijken naar de Maan met de telescopen.

Diverse schrijvers lieten al eerder hun hoofdpersonen naar de Maan reizen. Zo ook Hergé, die in 1954 zijn stripheld Kuifje in de albums ‘Raket naar de Maan’ en ‘Mannen op de Maan’ een maanreis liet maken.

Amateur-sterrenkundige Alex Scholten neemt jong en oud tijdens een boeiende lezing mee op reis naar de Maan. Hij maakt een vergelijking tussen de reis van Kuifje en de Apollo 11 en geeft daarmee een overzicht van deze historische ruimtevlucht.

Alex Scholten is al bijna 40 jaar actief amateur-sterrenkundige, waarbij zijn aandacht vooral uitgaat naar kometen, meteoren en de ruimtevaart in ons zonnestelsel. Als voorzitter van de Volkssterrenwacht Bussloo (bij Apeldoorn) verzorgt hij regelmatig lezingen, cursussen en waarnemingsavonden voor het publiek. Cosmos nodigt hem graag uit voor dit boeiende verhaal.

Na de lezing is er de mogelijkheid om het planetarium en het observatorium met de telescopen te bezoeken. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. De rondleider vertelt er mooie verhalen bij.

Door de telescopen is de Maan te zien met zijn kraters en bergen maar ook de twee grootste planeten van het zonnestelsel Jupiter en Saturnus. Bekijk van dichtbij de ringen van Saturnus en de maantjes van Jupiter. Jupiter en de Maan staan zelf heel erg dicht bij elkaar, een fraai gezicht.

De avond is geschikt voor jong en oud! Aanmelden is niet nodig.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 8,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 5,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

aanmelden is niet nodig.

Locatie

Cosmos Sterrenwacht

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
sterrenwachtcosmos.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter