Wandeling 'Struinen over de heide en langs de cirkels van Jannink’ Dal van de Mosbeek

Struin je graag over de heide? Ga dan woensdag 4 augustus mee met de wandeling ‘Struinen over de heide en langs de cirkels van Jannink’ van Landschap Overijssel. Met de gids ga je op pad in het Dal van de Mosbeek. Onderweg ontdek je de mooiste plekken op de heide en zie en hoor je dingen waar je zelf aan voorbij zou lopen. De wandeling is in de avond en duurt ongeveer 2,5 uur. Vooraf aanmelden is nodig.

In heidegebieden leven enkele van de meest zeldzame planten en dieren van ons land. Om de heide mooi en aantrekkelijk te houden voor onder meer hagedissen en het heideblauwtje moet het onderhouden worden. Terwijl je samen met de gids over de heide struint, vertelt hij hoe heide ontstaat, wat er nodig is om het mooi te houden en welke dieren hier leven. Interessant en leerzaam! Ook kom je tijdens deze wandeling langs de twee reusachtige cirkels van Jannink. De gids vertelt je het verhaal achter deze cirkels die er al meer dan 100 jaar liggen. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Rekening houden met corona
Ook tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee.

Praktische informatie
De wandeling ‘Struinen over de heide’ is woensdag 4 augustus in de avond. Het start bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Omdat er een beperkt aantal mensen mee kan, is vooraf aanmelden nodig. Ga hiervoor naar de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten en meld je online aan. Na je aanmelding ontvang je de exacte starttijd.

De bijdrage voor deze wandeling is € 5,-, kinderen € 2,50. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Wanneer

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen

Na je aanmelding ontvang je de exacte starttijd.

Locatie

Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Adres
Bergweg 8, Mander
Website
www.landschapoverijssel.nl/gebieden/bezoekerscentrum-dal-van-de-mosbeek

Tip je vrienden

facebook twitter