Excursie ‘Bronnen en Beken’ Dal van de Mosbeek

Hoeveel bronnen telt het Dal van de Mosbeek? Ga woensdagavond 22 mei mee met de wandeling ‘Bronnen en beken’ van Landschap Overijssel. Met de gids ga je op stap in het Dal van de Mosbeek en over de Manderheide en ontdek je de vele bronnetjes en beken in dit gebied. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.landschapoverijssel.nl, er is plek voor maximaal 25 wandelaars. We leggen 4 tot 5 kilometer af in ongeveer 2,5 uur.

Het Dal van de Mosbeek is waterrijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Onder de grond en tussen de dalen ontspringen heel veel bronnetjes en vinden beekjes hun weg door het heuvelige landschap. De bronnen en beken zijn heel oud. Dankzij de IJstijd kunnen we er nu van genieten. Hoe zijn ze ontstaan? Kun je het water drinken? En welke dieren en planten vind je in de buurt van de watertjes? Tijdens de wandeling ‘Bronnen en beken’ vertelt de gids je meer. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Praktische informatie De wandeling ‘Bronnen en beken’ is woensdag 22 mei en start bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Hier is ook parkeerruimte. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. Aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl of telefonisch op 0529 401 731. De bijdrage voor deze wandeling is €5,-, kinderen €2,50. Graag ter plekke contant te voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen

Locatie

Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Adres
Bergweg 8, Mander
Website
www.landschapoverijssel.nl/gebieden/bezoekerscentrum-dal-van-de-mosbeek

Tip je vrienden

facebook twitter