Kinderactiviteit ‘Groen op je bord’ in Mander

Smullen van een pannenkoek met viooltjes? Proef het tijdens de kindermiddag ‘Groen op je bord’ op woensdag 15 mei in Watermolen Frans in Mander. Met vrijwilligers van Landschap Overijssel gaan kinderen op zoek naar eetbare lekkernijen in de natuur. Daarna mogen ze zelf aan de slag om er wat lekkers van te maken. Een leuke en leerzame middag voor kinderen, wel graag vooraf aanmelden.

De natuur is één grote snoepwinkel. Er zijn heel veel bloemen, bladeren en vruchtjes die je kunt eten. Gewoon uit het handje, zoals bramen. Maar ook door je salade, boter, soep of op de pannenkoek. Paardenbloemen, brandnetels, wilde viooltjes, vlierbloesem en nog veel meer. Het is nog hartstikke gezond ook! Tijdens deze middag verzamel je allerlei lekkere plantjes en bloemen. Ook leer je wat je beter niet kunt eten uit de natuur. En heb je je mandje vol? Dan gaan we er samen iets lekkers van maken. Leuk om van alles wat te proeven. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan en kleren die vies mogen worden.

Praktische informatie De kindermiddag ‘Groen op je bord’ is woensdag 15 mei van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur. Parkeergelegenheid is bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Vanaf daar is het nog een paar 100 meter lopen naar Watermolen Frans. De route is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De bijdrage voor deze middag is €2,50 per kind. Ter plekke contant te voldoen. Graag vooraf aanmelden via sms of whatsapp naar nummer 06 8156 0447 (mogelijk tot 12 uur op de dag zelf).

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

Locatie

Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek

Adres
Bergweg 8, Mander
Website
www.landschapoverijssel.nl/gebieden/bezoekerscentrum-dal-van-de-mosbeek

Tip je vrienden

facebook twitter