Lezing: Biowinkel aan de Dinkel door Eric Mulder

De oevers van de Dinkel bieden een immense rijkdom aan flora en fauna. Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n mooi natuurlijk karakter hebben als de Dinkel. Eric Mulder geeft de lezing met als titel: Biowinkel aan de Dinkel, over rijkdom en achtergronden van flora en fauna in Twente.

Het is niet voor niets dat de rivier de Dinkel al in de eerste regel van het Twentse volkslied op lyrische toon wordt bezongen. De oevers bieden een immense rijkdom aan flora en fauna, waarbij de prachtig gekleurde ijsvogel als een soort mascotte mag worden gezien. De Dinkel ontspringt net over de grens tussen Coesfeld en Ahaus, doet dan een deel Losser en Dinkelland aan, om vervolgens bij het Duitse Neuenhaus uit te monden in de Vecht. Uiteindelijk komt het water in het IJsselmeer terecht. Opmerkelijk is het antieke waterloopkundige hoogstandje bij Denekamp (schuivenhuisje), waar de Dinkel onder het kanaal.

Naast zijn werk als conservator bij Wonderrijck, geeft Eric Mulder lezingen, colleges en practica voor publiek met verschillende achtergrond.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Dinkelland.

Wanneer

Prijzen

  • € 3,00 Entreeprijs

(incl. koffie/thee)

Locatie

Kulthurhus Denekamp

Adres
Oranjestraat 21, 7591GA Denekamp
Telefoon
0541-745300
E-mail
Website
www.kulturhusdenekamp.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter