Zomerexcursie Springendal

Iedere dinsdagavond in de maanden juli en augustus kunt u met een natuurgids op pad door dit prachtige natuurgebied, ze laten u graag kennis maken met de bijzondere flora, fauna en geschiedenis van het gebied.

Variatie en kleinschaligheid is waar Twente bekend om staat, in het Springendal is dit zichtbaar en voelbaar om je heen. Bos, heide, water, hooilanden en de essen en akkers. Juist nu, begin juli, zijn het de essen die opvallen met een prachtig kleurenpalet. De verschillende akkerflora als korenbloem, echte kamille, wikke en klaproos, en de vele insecten die daar weer op af komen zijn een lust voor onze zintuigen.
Wandelt u mee? Boek uw deelname online via de directe link staatsbosbeheer.nl/akkersspringendal

Tip van de boswachter: trek een lange broek en stevige schoenen aan, want we lopen ook buiten de paden. Ook is het de moeite waard om uw verrekijker mee te nemen.

7 en 14 juli: Essen en akkers van het Springendal. 21 juli: Bronnen en beken van het Springendal. 28 juli: Sporen uit het verleden van het Springendal. 4 augustus: Bronnen en beken van het Springendal. 11, 18 en 25 augustus: Heidewandeling.

In verband met de Corona maatregelen is er beperkt plek, wees er dus op tijd bij en boek uw deelname online op www.staatsbosbeheer.nl/twente. Bij ‘activiteiten’ vind u ook de tijden, prijzen en startlocatie. Let op; online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandelingen.

STARTLOCATIE! De wandeling start om 18.45 uur met een lekkere kop koffie, thee of ranja bij Hoeve het Springendal, Brunninkhuisweg 3, Hezingen.

Meer info: www.staatsbosbeheer.nl Contact: boswachter Irene van der Linde 06-20696180 of via i.vanderlinde@staatsbosbeheer.nl

Of bekijk de website www.staatsbosbeheer.nl

Wanneer

  • 7 jul - 25 aug 2020
    • elke dinsdag | - uur

Prijzen

  • € 2,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 5,00 Deelnameprijs

incl. koffie, thee of ranja!

Locatie

Hoeve Springendal

Adres
Brunninkhuisweg 3, 7662 PH Hezingen
Telefoon
0541 291530
E-mail
Website
www.hoevespringendal.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter