Passieconcert

Op zondagmiddag 14 april 2019 vindt een bijzonder concert plaats in de Stiftskerk te Weerselo. Het gaat om een uitvoering van ‘Membra Jesu Nostri’ van Dietrich Buxtehude, door het vocaal ensemble La Colombe, onder leiding van dirigent Iassen Raykov.

Het uit te voeren werk “Membra Jesu Nostri” stamt uit 1680. Het bestaat uit een zevental cantates en is opgedragen aan Gustaf Düben, een in de 17e eeuw beroemde Zweedse organist en componist. Dietrich Buxtehude zelf (1637-1707) is een uit Noord-Duitsland stammende componist, klavecinist en organist.
‘Membra Jesu Nostri’ is zijn bekendste bewaard gebleven vocale muziekwerk. De tekst in zeven delen bestaat uit een middeleeuwse hymne – een gedicht. In ieder deel wordt een ander deel van Christus’ gekruisigde lichaam bezongen, respectievelijk zijn voeten, knieën, handen, de zijde, de borst, het hart en het hoofd. Buxtehude selecteerde voor elk deel drie strofen uit het gedicht en voegde er een bijpassende bijbeltekst aan toe voor de concerto’s.

Aanvang concert

Het Passieconcert begint om 15.30 uur. Het duurt ongeveer 70 minuten. Bij het verlaten van de kerk is een open-schaalcollecte; als richtlijn vraagt de organisatie een bijdrage van € 10,-- tot 20,-- naar draagkracht.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

de organisatie vraagt tijdens een open schaal collecte een bijdrage van € 10,-- tot 20,-- naar draagkracht.

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter