Filmhuis Denekamp: middagfilm "De Dirigent"

Amerika 1926: De 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders vanuit Nederland geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland, waar ze de beroemde dirigent Mengelberg smeekt om dirigeerlessen.

Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek dirigeert ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest. Een benoeming die ook haar privéleven raakt.

De film ‘De Dirigent’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren twintig was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Een prestatie van formaat, want zelfs tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top te komen van de door mannen gedomineerde dirigentenwereld.

Datum: zondag 14 april
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 7,50 (incl. koffie/thee)

U KUNT HIER UW ONLINE KAARTEN KOPEN

Wanneer

Prijzen

  • € 7,50 Entreeprijs

Locatie

Kulthurhus Denekamp

Adres
Oranjestraat 21, 7591GA Denekamp
Telefoon
0541-745300
E-mail
Website
www.kulturhusdenekamp.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter