Geannuleerd: Stift Musical Encounters 2020

Tussen 28 april en 2 mei kunnen cultuurliefhebbers in Twente één of meer heel bijzondere klassieke concerten van de Stift Musical Encounters bijwonen. Wie binnenwandelt op de prachtige ruime binnenplaats van Het Stift in Weerselo, omgeven door historische gebouwen en de Stiftskerk, betreedt direct een andere wereld. Binnen in de kerk kunnen zij genieten van de concerten van internationale talenten, die een week lang hard werken aan de uitvoering, samen met hun “Meesters” onder aanvoering van violist Daniel Rowland.

Meesters en jonge meesters

De Stift Musical Encounters maken deel uit van het jaarlijkse Stiftfestival eind augustus. De Encounters passen in de ambitie van het Stiftfestival om een rol te spelen in het begeleiden van jonge toptalenten uit Overijssel, Nederland en internationaal, op hun weg naar kamermuziekpodia. Voor muziekstudenten en jong talent uit heel Europa is het belangrijk om te verkennen in welke richting hun loopbaan zich zal ontwikkelen. In een orkest? Als solist? Of deel uitmakend van een kamermuziekensemble? Tijdens de Stift Musical Encounters doen ze in internationaal verband kamermuziekervaring op.

28 april: Openingsconcert door de 6 Meesters
De zes gerenommeerde musici geven een daverend openingsconcert in de Stiftskerk. Op het programma: Sibelius, Brahms, Sjostakovitsj en Beethoven. Uitgevoerd door Thorsten Johanns (klarinet), Daniel Rowland (viool), Vladimir Mendelssohn (altviool), Maja Bogdanovic (cello), Juliana Steinbach (piano) en Anthony Hewitt (piano).

1 en 2 mei: Concerten Jonge Meesters samen met Meesters
Een week lang masterclasses resulteert in de keuze van muziek waarin de jonge meesters kunnen excelleren. Met de Meesters zorgen zij voor bijzondere concerten vol jeugdig enthousiasme en ervaren passie. Dit zijn de concerten waar ook met name jong publiek van harte voor wordt uitgenodigd.

Korting voor bezoekers tot 27 jaar
Entreekaarten voor jongeren onder 27 jaar zijn extra gunstig geprijsd: zij betalen slechts 5 euro. De reguliere kaarten kosten € 18,50 (openingsconcert 28 april) of € 12,50 (overige concerten). Voor het volledige programma en kaarten bestellen: www.stiftmusicfestival.nl

Programma

Of bekijk de website stiftmusicfestival.nl/

Wanneer

  • 28 apr - 3 mei 2020
    • dagelijks

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Prijzen variëren van € 12,50 tot € 18,50 p.p.

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter