Nieuwe passie kijken en luisteren

Op zaterdag 1 april vanaf 20.00 uur en zondag 2 april vanaf 16.00 uur a.s. vindt in de Simon en Judaskerk een bijzondere gebeurtenis plaats; van een nieuwe, op klassieke muziek, gecomponeerde Passie; Ecce Homo. ‘Zie de mens’, de woorden die Pilatus sprak toen hij Christus toonde aan de morrende menigte die om Zijn kruisdood vroeg.

De Nederlandse componist Geert Christenhusz (1949) componeerde in hedendaagse stijl aansprekende muziek op een Duitse tekst van Gerrit Bleumink in 10 muzikale stillevens voor gemengd koor, verbonden door orgelintermezzo’s.

Gedurende deze intermezzo’s worden op een groot scherm videobewerkingen van Sjaak Christenhusz vertoond, geïnspireerd op de prachtige schilderingen van het lijdensverhaal van de Goudse kunstschilder Willem Hesseling, voor deze speciale gelegenheid, ter beschikking gesteld door de Stichting Hedendaagse Kunst en Religie Gouda. De oorspronkelijke werken worden vanaf 23 maart tot en met 2 april ook in de kerk tentoongesteld.

Het geheel wordt door het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt o.l.v. Herman Koops en organist Henk Linker uitgevoerd in een voor deze gelegenheid prachtig uitgelichte kerk.

Deze nieuwe passie is een zeer welkome, hedendaagse, aanvulling op de vele mooie muziek die het lijdensverhaal eeuwenlang heeft opgeleverd en is bijzonder door het samengaan van poëzie, muziek, beeldende- en videokunst. Het geheel nodigt uit tot meditatie en bezinning in een prettige, rustgevende sfeer.

Ecce Homo is een productie van Muziektheater Bureau Mélange, i.o.v. Stichting Cultureel Initiatief “Perspectief”. De productieleiding is in handen van Annet Meijerink-Nijhuis.

Toegangskaarten à € 19,50 te bestellen via www.melange.nu en bij de VVV te Ootmarsum.

KOOP TICKET

Programma

Of bekijk de website www.melange.nu

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • € 19,50 Entreeprijs

Locatie

H.H. Simon en Judas

Adres
Kerkplein, 7631EW Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter