Ecce Homo, een nieuwe passie, zie de mens!

Op zondag 14 april vindt in Ootmarsum een speciale uitvoering plaats van Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt. O.l.v. Herman Koops presenteren zij het nieuwe Passie-project Ecce Homo, een compositie van Geert Christenhusz op tekst van Gerrit Bleumink en gelardeerd met geschilderde kruiswegstaties van Willem Hesseling, in een verrassende bewerking en geprojecteerd op een groot scherm.

Ecce Homo: Zie, de mens!
Zij presenteren namelijk met medewerking van organist Henk Linker een eigentijdse versie van het lijden en de kruisdood van Jezus Christus.

Ecce Homo,“de” nieuwste compositie van Geert Christenhusz op tekst van Gerrit Bleumink, wordt verklankt in een stemmig lichtdecor van verlichte bogen en gewelven en gelardeerd met geschilderde kruiswegstaties van Willem Hesseling. Deze worden in prachtig, door Sjaak Christenhusz bewerkte, beeldimpressies geprojecteerd op een groot scherm.

De beelden van de kruiswegstaties vormen met de eigentijdse orgel-tussenspelen voor verrassende overgangen naar de koorgedeelten waarin het lijden en de dood van Christus worden bezongen. Het werk van Willem Hesseling is speciaal voor deze gelegenheid beschikbaar gesteld door de Stichting Kunst & Religie Gouda.

De titel van het werk slaat op de woorden die volgens het lijdensverhaal door de Romeinse landvoogd Pilatus werden gesproken toen Jezus Christus, getooid met doornenkroon en spotmantel, ter veroordeling aan hem werd voorgeleid. In deze muzikale en beeldende versie van het aloude lijdensverhaal komen tekst, muziek en beeld perfect bij elkaar! Ecce Homo: Zie, de mens!.

Ecco Homo is een productie van muziektheaterbureau Mélange, www.melange.nu

Wanneer: Zondag 14 april
Waar: Simon en Judaskerk, Ootmarsum
Aanvang: 20.00 uur.
Entreeprijs: € 17,50
Kaartverkoop: VVV Ootmarsum, tel. 0541-291214 of info@vvvootmarsum.nl
Voor aanvang van het concert zijn aan de deur van de kerk ook nog kaarten te koop!

Meer info: www.melange.nu
info@melange.nu

Wanneer

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs

Voor aanvang van het concert zijn aan de deur van de kerk ook nog kaarten te koop!

Locatie

r.k.-kerk H.H. Simon en Judas

Adres
Kerkplein, 7631EW Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter