Filmhuis Rossum: "Red Joan"

‘Red Joan’ is gebaseerd op de persoon van Melita Norwood, de ‘granny spy’ die in 1999 op 87-jarige leeftijd werd ontmaskerd als spion voor de Russische KGB. De film vertelt het opzienbarende leven van deze bejaarde, gedistingeerde dame, die op een dag wordt meegenomen door de Britse geheime dienst en ondervraagd.

Dan blijkt dat ze van landverraad verdacht wordt. Als jonge natuurkunde-studente isJoan naïef, serieus en teruggetrokken, maar dat verandert door de toevallige ontmoeting met een politiek activist. Na haar afstuderen krijgt ze een baan bij Tube Alloys en ze begint met het stiekem doorsluizen van onderzoeksgegevens, zodat de Russen de achterstand in het ontwikkelen van de atoombom in kunnen halen. Niet dat ze communiste is, maar omdat ze de Russen een eerlijke kans gunt. Het is mooi om te zien hoe de super- intelligente Joan de mannen in haar vakgebied de mond weet te snoeren en hun zonder blikken of blozen toont wat ze in haar mars heeft.

Kaartverkoop aan de zaal vanaf 19.30 uur. Reserveren/voorverkoop kan ook tijdens de openingstijden van het Kulturhus. En reserveren kan via:

Datum: vrijdag 31 januari 2020
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kulturhus De CoCer, Rossum

Info over het filmhuis: www.rossum-buitengewoon.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

(inclusief koffie/thee)

Locatie

Kulturhus Rabo de CoCer

Adres
Thijplein 1, 7596 KM Rossum
Telefoon
0541-625824
Website
www.kulturhus-de-cocer.nl

Tip je vrienden

facebook twitter