Bezoek park en arboretum Singraven

Het park is het bezichtigen waard door de bijzondere planten en het prachtige tuin- en landschapsontwerp. Onder Willem Laan werd het park volledig onder handen genomen. Hiervoor heeft hij de hulp ingeroepen van een zeer bekende tuinarchitect, Leonard Anthony Springer.

Tuinarchitect Springer gebruikte voor zijn een ontwerp een mix van 2 stijlen. De formele stijl met rechte lijnen vind je dichtbij het huis, hier is de moestuin een mooi voorbeeld van. De Engelse landschapsstijl met gebogen lijnen, verrassende doorkijkjes, kunstmatige hoogteverschillen, kronkelende waterpartijen zijn verderaf van het huis te vinden.

Unieke boomsoorten

Het arboretum is één van de meest bijzondere plekken op het landgoed. Een gespecialiseerde botanische tuin, dat jaarlijks veel bezoekers trekt. Liefhebbers van bijzondere bomen. Landgoed Singraven heeft een zeer uitgebreide collectie. Tuinarchitect Springer is ook betrokken geweest bij het arboretum. De wens van Willem Laan was: ‘een decoratief arboretum met zeer decoratieve Einzelbäume die, door geen buurman gehinderd, hun groei aan alle zijden kunnen ontplooien.’

KAARTVERKOOP
In de landgoedwinkel kun je toegangskaarten kopen voor het park en het arboretum. De landgoedwinkel is gelegen tegenover restaurant de Watermolen en heeft ook diverse routes beschikbaar voor een wandeling.

Telefoonnummer landgoedwinkel: 06-34672559.

Of bekijk de website www.singraven.nl

Wanneer

  • 1 nov - 10 apr 2024
    • elke zaterdag | - uur
    • elke zondag | - uur

Prijzen

  • € 3,00 Entreeprijs

Toegangsprijs € 3,00 per persoon voor park of arboretum. Combinatieprijs park en arboretum € 5,00.

Locatie

Park en Arboretum landgoed Singraven

Adres
Molendijk 37, 7591PT Denekamp
Telefoon
0541-351906
E-mail
Website
www.singraven.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter