Cursus: De Romanovs

Het huis Romanov is de dynastie die circa 300 jaar over Rusland geregeerd heeft. De familie Romanov stierf al vrij snel uit in mannelijke lijn, waarna een familielijn in vrouwelijke linie verder regeerde onder de naam Romanov-Holstein-Gottorp. Er kwam een einde aan deze dynastie toen de Russische Revolutie in 1917 uitbrak. De tsaar werd gevangen genomen en later met zijn hele gezin geëxecuteerd.

Aan de orde komen:

Peter de Grote, van 1682 tot zijn dood in 1725 tsaar van Rusland. Peter hervormde het leger, de Kerk, handel, nijverheid, onderwijs en volksgezondheid en versterkte Rusland tot een Europese grootmacht. Hij was misschien liever admiraal geweest dan tsaar. Hij hield niet van toneel of muziek, maar was een groot liefhebber van zeilen en schepen. Hij ging iedere dag naar de scheepswerf; in de winter ging hij ijszeilen.

Catharina de Grote, van 1762 tot 1796 tsarina van Rusland. Ze werd in het Duitse Stettin in Pommeren (sinds 1945 Szczecin in Polen) geboren als Sophia Augusta Frederika, prinses van Anhalt-Zerbst-Dornburg, dochter van vorst Christiaan August van Anhalt-Zerbst en hertogin Johanna Elisabeth van Holstein-Gottorp. Ze was een nicht van de koningen Gustaaf III en Karel XIII van Zweden en echtgenote van de Russische troonopvolger Peter III.

De docent is mevrouw drs. Marie-Therèse ter Haar

Aanmelden tot 15 februari 2019 bij mevrouw Ans Weierink, mail: weierink-bulten@hetnet.nl of tel. 0541 292981

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • € 75,00 Deelnameprijs

Locatie

Hotel Twents Gastenhoes.

Adres
Molenstraat 22, 7631AZ Ootmarsum
Telefoon
0541-293085
E-mail
Website
www.twentsgastenhoes.nl

Tip je vrienden

facebook twitter