MuseumJeugdUniversiteit

Zondag 7 november a.s. "Is de T-Rex een nijdige kip?" Ooit de binnenkant van een echte dino gezien? Dan is dit je kans. Dichterbij komen kon nog nooit. Dr. Eric Mulder laat tijdens een indrukwekkend snijcollege zien, dat de dino’s helemaal niet zijn uitgestorven

Zou dat lukken met een kip? Hij demonstreert tijdens dit afwisselende college ook hoe vogels zijn gaan vliegen én je ontmoet in onze parktuin levende emoes. Deze laten je zien dat sommige dinovogels het vliegen hebben afgeleerd. Een leuk college waarin je de anatomie van een dino, kip en emoe van dichtbij leert kennen.

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. Tijdens ieder college ontdek je een ander museum en een ander onderwerp.

14 november: Sterrenkunde vanuit je achtertuin
Kijken naar de sterrenhemel en weten wat je allemaal kunt zien, is niet zo moeilijk. Arnold Tukkers kijkt al meer dan 45 jaar door een telescoop en laat jou zien hoe het werkt. Wat heb je bijvoorbeeld nodig? Kun je met het blote ook al wat zien, of heb je een verrekijker of misschien wel een telescoop nodig? Allerlei hulpmiddelen komen voorbij. Dit college is interactief, je leert sterrenbeelden herkennen in het planetarium en gaat zelf aan de slag met een echte telescoop. Let op! Dit college vind plaats bij Museum Natura Docet i.v.m. een verbouwing van Cosmos Sterrenwacht. Deelnemers krijgen gratis entree voor Cosmos na heropening.

21 november: Tiny Houses
Een oud Nederlands spreekwoord luidt: Oost west, thuis best! Dat betekent dat waar je ook bent, er niets gaat boven je eigen, gezellige en vertrouwde omgeving. Hoe woon jij met je familie? In een vrijstaand huis, een rijtjeshuis of een flat? Of heel misschien wel in een villa of zelfs een kasteel?! En heb jij een eigen kamer? Of deel je die met je broertje of je zusje? Veel mensen willen graag ‘groter wonen’; ze willen een groter huis met meer ruimte. Maar, dat verandert sinds een tijdje: er zijn nu mensen, ook gezinnen, die juist heel bewust kiezen voor kleiner wonen: minder vierkante meters en meer vrijheid, natuur en verbinding. Ze kiezen voor een zogenaamd Tiny House. Christian Struck, lector aan Hogeschool Saxion in Enschede, vertelt je van alles over deze minihuizen. Let op! Oyfo is verhuisd: niet groter en niet kleiner, maar van meerdere gebouwen naar één gebouw. Het nieuwe adres is: Floris Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ Hengelo.

De prijs voor 3 colleges is € 15,00 (€ 5,00 per college) en is inclusief entree museum. Aanmelden voor de collegereeks is verplicht en kan via de website van de MuseumJeugdUniversiteit.

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

(voor 3 colleges in 3 musea in Twente)

Locatie

Museum Natura Docet

Adres
oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Telefoon
0541351325
E-mail
Website
www.naturadocet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter