Open imkerijdagen

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli en/of zondag 14 juli 2019 open huis. Het is de 10e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn.

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Beleef het bijenhouden van nabij: - wat doet een imker en waarom word je imker - hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk - informatie over het houden van bijen - uitleg over werksters, darren en de koningin - kijken in de bijenkast en op zoek naar de koningin - informatie over hoe ik mijn tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten - hoe kan ik helpen de bijenstand te verbeteren?

Wanneer

  • -
  • -

Prijzen

  • € 7,00 Entreeprijs Volwassenen

Volwassenen 65+ € 6,00
kinderen tot 10 jaar gratis
kinderen 10 tot 16 jaar € 6,00
Museumjaarkaart gratis

Locatie

Openluchtmuseum Ootmarsum

Adres
Commanderieplein 2, 7631EA Ootmarsum
Telefoon
0541-293099
E-mail
Website
openluchtmuseumootmarsum.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter