Filmhuis Rossum "Das schweigende Klassenzimmer"

Met ‘Das schweigende Klassenzimmer’ laat de film zien wat er in die tijd aan de andere kant van de nog te bouwen muur gebeurde. Berlijn 1956. De spanning in de trein van Oost- naar West-Duitsland is tastbaar. Strenge controle, strakke gezichten.

De vrienden Kurt en Theo komen met een smoes over de grens naar West-Duitsland. Het tripje zet hun wereldbeeld op zijn kop: in het bioscoopjournaal zien ze beelden over een volksopstand in Hongarije tegen het Sovjetregime. Terug in het Oosten ontdekken ze over dezelfde gebeurtenis een klein berichtje in de lokale krant: de Hongaarse opstandelingen heten hier geen vrijheidsstrijders, maar fascisten. Op school beginnen ze hun eigen revolutie, met twee minuten stilte in de klas ter ondersteuning van de Hongaarse vrijheidsstrijders. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. De minister beoordeelt het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator binnen een week bekend wordt gemaakt. De klas blijft solidair en weigeren deze aan te geven, wat verstrekkende gevolgen heeft voor hun verdere leven. Soms is stilte het luidste protest!

Kaartverkoop aan de zaal vanaf 19.30 uur. Reserveren/voorverkoop kan ook tijdens de openingstijden van het Kulturhus. En reserveren kan via:

Datum: vrijdag 25 oktober 2019
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kulturhus De CoCer, Rossum

Wanneer

Locatie

Kulturhus Rabo de CoCer

Adres
Thijplein 1, 7596 KM Rossum
Telefoon
0541-625824
Website
www.kulturhus-de-cocer.nl