Dorpswandeling Denekamp

Denekamp vroeger en nu. Tijdens de dorpswandeling komt de historie aan bod. De gids laat zien hoe Denekamp er vroeger in vergelijking met nu uitzag. Ook wat daarvan nog bewaard is gebleven.

De dorpswandelingen worden verzorgd door Heemkunde Denekamp. Er staan in de maand augustus vier wandelingen op het programma: woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus.

Tijdens de wandeling worden afbeeldingen getoond en vergeleken met de huidige situatie. Er worden niet alleen de plekken aangedaan van verdwenen zaken, zoals synagoge, meisjesschool, bioscoop, postkantoor, stationsemplacement, cafés, hotels, woonhuizen en winkelpanden en die soms werden vervangen door bouwwerken van modernere architectuur.

Er is ook aandacht voor het erfgoed, dat de slag met de sloper niet heeft verloren. De eeuwenoude Nicolaaskerk, Protestantse kerk, parochiehuis, Huize Keizer, oude Raadhuis, dokter Hondelinkhuis, ’t Heemhoes, het vroegere ziekenhuis, ’t Spoorhuuske , Concordia en de vroegere hotels Veldman en Van Blanken zijn voorbeelden van Denekamps erfgoed, dat bewaard is gebleven en bewaard moet blijven en waar continu de aandacht op moet worden gevestigd.

Vertrek is 19.00 uur vanaf ‘t Heemhoes aan het Kerkplein 4 in Denekamp. Opgave is wenselijk, via mail of tel. 0541-354656 (ma t/m do tussen 9 en 12 uur).

Meer info: www.heemkundedenekamp.nl

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Heemhoes

Adres
Kerkplein 4, 7591 DD Denekamp
Telefoon
0541-354656
Website
www.heemkundedenekamp.nl

Tip je vrienden

facebook twitter