Nationale Molendag 2019

Aan de Nationale Molendag doen alle molens in de gemeente Dinkelland dit jaar mee. Bij voldoende wind zal er gemalen worden. De windmolens zijn versierd met vlaggelijnen. O.a. activiteiten voor kids, pannenkoeken bakken, oude ambachten en rondleidingen. Op deze dag is de entree vrij.

Op de diverse molens vinden activiteiten plaats, waar iedereen van kan genieten, met name de kinderen. Er worden pannenkoeken gebakken, er zal een springkussen aanwezig zijn en er worden films gedraaid over in Nederland voorkomende molens. De deelnemende molens zijn:

Denekamp
St. Nicolaasmolen en de Borgelinkmolen. Tevens is de watermolen van het Singraven ook te bezichtigen. Hier kan men zien hoe op waterkracht boomstammen gezaagd worden en de molenstenen in werking worden gezet om graan te malen.

Tilligte
de Westerveldmolen

Lattrop
de Oortmanmolen.

Ootmarsum
de Molen van Oude Hengel. Deze molen doet voor het eerst mee aan de Nationale molendag. Laat u rondleiden in deze korenmolen. De koffie staat klaar.De stenen korenmolen is ten dele gerestaureerd en nog niet maalvaardig. U kunt kennis maken met de inrichting van de molen en krijgt u uitleg over de werkzaamheden, die er vroeger werden verricht. Er ligt een mooie wandelroute van 6 km over de Kuiperberg langs de beekdalen voor u klaar. De toegang tot de molen is gratis, een vrije gift van één euro wordt op prijs gesteld.

In 1876 is de huidige stenen molen gebouwd, nadat de houten romp uit 1872 in vlammen is opgegaan. Vanaf 1911 tot 2010 is de molen met bakkerij, winkel, café en houtzagerij in het bezit van de familie Oude Hengel. In 2009 is de zagerij verhuisd en zijn de oude gebouwen, behalve de molen, gesloopt. Nadien zijn er huizen en villa's gebouwd en is de molen gedeeltelijk gerestaureerd.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Vrije gift

Locatie

Diverse adressen in Dinkelland

Tip je vrienden

facebook twitter