Kinderactiviteit ‘Uilenballen pluizen’ Watermolen Frans

prijs
€ 2,50
locatie
Watermolen Frans

Wat vind je allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel op woensdagmiddag 14 maart. Locatie is Watermolen Frans bij Mander. Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Ook leuk voor de (groot)ouders! Het is een inloopactiviteit die duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Wel even van te voren aanmelden.

Wist je dat een uil twee magen heeft? Dat heeft hij nodig om alles wat hij eet te kunnen verteren. En dat vind je allemaal terug in de uilenbal. Botjes, muizenschedeltjes, haartjes en nageltjes. Dat moet je zeker eens goed van dichtbij bekijken met een vergrootglas en pincet. Kinderen leren tijdens deze middag nog veel meer over de uil en zijn bijzondere eetgewoonten. Wat voor geluid maakt hij? Waar slaapt hij? Waarom kan hij zijn hoofd helemaal draaien? De activiteit duurt ongeveer een uur. Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden!

Praktische informatie De kinderactiviteit ‘Uilenballen pluizen’ is woensdag 14 maart bij Watermolen Frans. De middag is van 15.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. Vanaf hier loopt een paadje naar de watermolen. De bijdrage voor deze activiteit is € 2,50 per kind. Meld je van te voren aan via sms of WhatsApp naar (06) 8156 0447