Nationale Archeologie Dag

Nog nooit wat opgegraven? Op zondag 19 juni ga je daar verandering in brengen. Dan kun je in Museum Natura Docet met een metaaldetector aan de slag, prehistorisch schilderen en vondsten lijmen. Archeologen van het Overijssels Depot voor bodemvondsten en Het Oversticht zijn tussen 12.00 - 16.00 uur aanwezig om bezoekers mee te nemen op ontdekkingstocht naar het verleden in én rondom het museum.

In en rondom het museum zijn tal van activiteiten en demonstraties. Ga met een metaaldetector aan de slag, graven naar (dieren) botten onder leiding van de museumconservator, vondsten lijmen bij de activiteit: “puzzel je verleden”. Krijg jij archeologische scherven weer aan elkaar tot één kopje en schoteltje? Ook kun je prehistorisch verven met natuurlijke verf.

Workshop Pieperdepiep
Met een metaaldetector ga je op zoek naar metalen bedeltjes in de vorm van o.a. dino’s, muntjes en bijltjes. Je mag één gevonden bedeltje meenemen en hier als je wilt, met een koord een armband of ketting van maken. Binnen in het lab worden deze middag demonstraties preparen gegeven. Kijk live mee hoe fossielen worden geprepareerd en vraag onze enthousiaste medewerkers de lab-jas van het lijf! Bij je entreekaartje van het museum ontvang je een stempelkaart voor de archeologische activiteiten. Alle activiteiten gedaan? Dat levert je een diploma op: het archeologendiploma!

Of bekijk de website naturadocet.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 9,50 Entreeprijs

Kinderticket (4 tot 18 jaar) € 8,50

Locatie

Museum Natura Docet

Adres
oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Telefoon
0541351325
E-mail
Website
www.naturadocet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter