Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is terug! Tijdens hét gratis wetenschapsfestival voor iedereen van 6-88 jaar ontmoet je wetenschappers, doe je proefjes en krijg je een uniek kijkje in de toekomst. In museum Natura Docet zie je o.a. Science on Tour met allerlei te gekke experimenten en verschillende verrassende natuurverschijnselen.

Museum Natura Docet is dit jaar een van de locaties waar je op zondag 3 oktober volop zelf de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek kunt ontdekken. Bezoekers krijgen een unieke blik achter de schermen deze dag, zien restaurateurs aan het werk en kunnen proeven doen in laboratoria. We hebben een te gek programma samengesteld. De activiteiten zijn gratis op vertoon van je museumkaartje. Kom je ook?

11.00 - 16.00 uur : Science on Tour

Science on Tour is op zondag 3 oktober aanwezig met allerlei te gekke experimenten en verschillende verrassende natuurverschijnselen. Met o.a. stikstofproeven, bliksemflitsen, een zweeftrein, gepolariseerd licht en een waterstofgenerator. Wil je deze, en meer experimenten meemaken? Kom dan naar het museum!

12.00 uur: Workshop Fossielen gipsen

Na een korte inleiding, en nadat je een schep of fossiel het uitgekozen, maak je een afdruk in klei en giet je deze vol met gips. Als het helemaal is opgedroogd kan jij je eigen gips fossiel eruit halen. Dan ben je pas echt bezig als een echte paleontoloog! Onder begeleiding van een museumgids maak je een korte reis door de tijd en het museum. Naast miljoenen oude dino-fossielen kom je ook een mammoetskelet, de eland van Borne en andere prehistorische en vaak uitgestorven dieren tegen. Ondertussen droogt het gips en neem je na afloop je eigen gegipste fossiel mee naar huis! (vanaf 6 jaar).

14.00 uur: College Conservator Dr. Eric Mulder

Waarom heeft een slang geen poten?... of toch wel? Slangen lijken op hagedissen en hebben een ruggengraat, net als wij. De meeste leven op het land. Toch hebben ze geen poten, en dat is gek. Hoe zit dat nu precies? In dit college gaat dr. Eric Mulder in op deze vraag met medewerking van museumpython Loesje. Misschien gebruiken we een röntgen apparaat.. wie weet!

De hele dag door worden er allerlei workshops, colleges en activiteiten aangeboden. Ook is de grote dinotentoonstelling te bezoeken. Activiteiten zijn gratis op vertoon van je entreekaartje van het museum. Geef bij de balie wel even aan dat je mee wilt doen aan de workshop/lezing. vol=vol

*Entreeprijzen museum:
Volwassenen € 12,00 - Kinderen van 4 tot 18 € 8,50 - museumjaarkaarthouders, fans en vrienden van het museum betalen € 2,50 toeslag.

Het ‘Weekend van de Wetenschap’ is een landelijk evenement voor wetenschap en technologie, dat plaatsvindt in het eerste weekend van oktober. Onderzoekinstituten, universiteiten en musea openen op hun deuren voor het grote publiek om live wetenschap en technologie te beleven.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 12,00 Entreeprijs Volwassenen

Volwassenen € 12,00
Kinderen van 4 tot 18 € 8,50
Museumjaarkaarthouders, fans en vrienden van het museum betalen € 2,50 toeslag.

Locatie

Museum Natura Docet

Adres
oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Telefoon
0541351325
E-mail
Website
www.naturadocet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter