FietZ Classic

Op zondag 22 december organiseert RTC Twente Denekamp de FietZ Classic voor mountainbikers en cyclecrossers.

FietZ Classic.

Op zondag 22 december organiseert RTC Twente Denekamp de FietZ Classic voor mountainbikers en cyclecrossers. Deze cross vlak voor de kerst de ideale gelegenheid om voor deze passieve dagen nog even lekker actief te zijn. De start en finish zal wederom bij de Ijskuip aan het Almelo-Nordhornkanaal (Schotbroekweg 2) zijn. Voor auto's is er parkeergelegenheid vlakbij de inschrijving.
De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden van 40 en 50 kilometer. De routes mogen gerust pittig genoemd worden met de nodige klimmetjes zoals de Tankenberg, de Paasberg en het Hakenberg. Tevens komen de fietsers o.a. door het Everloo, het Lutterzand en het Beuninger achterveld. De lange route zal een extra lus door Duitsland maken. Bij de Lutte zal een pauzeplek zijn ingericht waar men een krentenbol en citroenthee kan nuttigen en verderop in de route is een extra bananenpauze. FietZ zal op de pauzeplek aanwezig zijn voor technische ondersteuning.
Na terugkomst bij de Ijskuip kan iedereen tegen inlevering van het polsbandje gratis een kop heerlijke erwtensoep krijgen. Hier kan tevens een kijkje worden genomen bij Hennie Kuiper Native, de expositie rondom de Olympisch- en Wereldkampioen die hier geboren werd. Daarnaast is er gelegenheid om te douchen en de fiets af te spuiten. Men kan starten tussen 9:00 en 10:00 uur en de deelname staat open voor zowel de beginnende als de meer ervaren fietser zonder dat men aangesloten moet zijn bij een wielervereniging. De routes zijn tevens volledig uitgepijld. Deelname kost €5 en NTFU-leden krijgen €1 korting. Indien je jonger bent dan 16 jaar of lid bent van de RTC Twente dan is deelname gratis! Voor verdere informatie raadpleeg www.rtctwente.nl of bezoek onze op facebook.

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

NTFU-leden krijgen €1 korting.
Indien je jonger bent dan 16 jaar of lid bent van de RTC Twente dan is deelname gratis!

Locatie

Erve Kuiper

Adres
Schotbroekweg 2, 7591ND Denekamp
Telefoon
0541-293875
E-mail
Website
ervekuiper.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter