Grote Twentse Midwinterhoornwandeling 2022

Dit jaar zal op zondag 18 december de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling plaatsvinden in Enschede. Een wandelroute van 5 of 12 km met onderweg op diverse plaatsen midwinterhoornblazers. Starten tussen: 10.00 en 14.00 uur.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al vele tientallen jaren georganiseerd wordt door de buurtschappen in Twente. Dit jaar alweer de 37e editie! Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Germanen en is als traditie erkend door de Unesco.

Dit jaar vindt de wandeling plaats in Enschede. Je wandelt over de campus van Universiteit Twente en je ziet het mooie Hof Espelo. Het startpunt van de wandeling is het Hogekampplein (Universiteit Twente), starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur.

Je kunt kiezen uit een wandeltocht van ca. 5 km of ruim 12 km, waarbij u onderweg de klanken van de midwinterhoorn hoort. Op verschillende plaatsen langs de route staan één van de ongeveer 25 blaasgroepen uit diverse plaatsen. De groepen blazen volgens een strak tijdschema.

Meer info over de midwinterhoornwandeling: www.midwinterhoornwandeling.nl

Startlocatie: Campus Universiteit Twente, Hogekampplein, Enschede
Tijd: starten tussen 10.00 en 14.00 uur
Afstanden: Routes van: 5 km en 12 km.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,00 Entreeprijs Volwassenen
  • € 1,00 Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)

Locatie

Campus Universiteit Twente

Adres
De Veldmaat 45, 7522NM Enschede

Tip je vrienden

facebook twitter