Grote Twentse Midwinterhoornwandeling 2019

Dit jaar zal op zondag 22 december de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling plaatsvinden in Denekamp. Wandelroute van ca. 9 of ruim 12 km met onderweg op diverse plaatsen midwinterhoornblazers. Starten tussen: 10.00 en 13.30 uur. Deelname is gratis.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al vele tientallen jaren georganiseerd wordt door de buurtschappen in Twente. Dit jaar alweer de 36e editie! Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Deze traditie is waarschijnlijk ontstaan in de tijd van de Germanen en is als traditie erkend door de Unesco.

U kunt kiezen uit een wandeltocht van ca. 9 km of ruim 12 km, waarbij u onderweg de klanken van de midwinterhoorn hoort. Op verschillende plaatsen langs de route staan één van de ongeveer 25 blaasgroepen uit diverse plaatsen. De groepen blazen volgens een strak tijdschema. Het officiële startpunt is bij 't Wubbenhof aan de Oldenzaalsestraat. Borden zullen u wijzen naar de parkeerplaatsen. Bij de start kunt u een programmaboekje aanschaffen. Hierin staat de route beschreven en vindt u er wetenswaardigheden over het gebied, het landgoed Singraven en de diverse boerderijen waar u langs loopt. Door aanschaf van het boekje kunt u op de aangegeven plekken parkeren en helpt u mee om dit evenement te bekostigen.

Breng een bezoekje aan de gezellige kerstmarkt!

Als afsluiting van de route kunt u een bezoekje brengen aan de gezellige kerstmarkt in het centrum van Denekamp. Op het Nicolaasplein is een gezellig kerstdorp verrezen met tal van houten huisjes, een heuse kerststal en andere kerstkramerie. Er zal drie keer een vertelling van het kerstverhaal worden nagespeeld. Jozef en Maria trekken op hun ezeltje het kerstdorp binnen, gevolgd door de herders met hun schapen en drie wijzen met hun kameel. Het kerstverhaal wordt vertelt en uitgebeeld door de kerstgroep om 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

Meer info over de midwinterhoornwandeling: www.midwinterhoornwandeling.nl

Startlocatie: Café-Restaurant 't Wubbenhof, Oldenzaalsestraat 49, Denekamp
Tijd: starten tussen 10.00 en 13.30 uur
Afstanden: Routes van: 9 km en ruim 12 km.
Parkeren: Bij Startplek 't Wubbenhof zijn extra parkeerplaatsen gecreëerd. Borden wijzen de weg. Kosten € 3,00 per auto (dit is inclusief programmaboekje)

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Café Restaurant `t Wubbenhof

Adres
Oldenzaalsestraat 49, 7591GL Denekamp
Telefoon
0541-351333
E-mail
Website
www.wubbenhof.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter