Weidevogel Safari + ontbijt

bij Erfgoed Bossem

prijs
€ 17,50
locatie
Erfgoed Bossem, Lattrop-Breklenkamp

In het prille voorjaar is het in natuurgebied Ottershagen een drukte van belang. Er verzamelen zich hier dan namelijk duizenden weidevogels. Om dit unieke schouwspel te beleven, hebben we op zondag 5 maart en zondag 12 maart een Weidevogel Ontbijt gepland.

MAART: WEIDEVOGELMAAND
In het prille voorjaar is het in natuurgebied Ottershagen een drukte van belang. Dan verzamelen zich hier namelijk duizenden weidevogels. Op zondag 11 en 18 maart kun je vogels komen kijken en daarna genieten van een stevig ontbijt.

Hemelsbreed zo’n twee kilometer achter onze boerderij ligt Beneden-Dinkedal met als natte kern Ottershagen. Dit gebied wordt beheerd door Natuurmonumenten en is in de regio heel belangrijk voor weidevogels die in het vroege voorjaar met grote getale aanwezig zijn. Ze vinden hier voldoende voedsel en beschutting om hun jongen groot te brengen.

Om dit unieke schouwspel te beleven hebben we op zondag 11 maart en zondag 18 maart een Weidevogel ontbijt gepland. We ontvangen jullie om 8.30 uur op ons erfgoed met een kopje koffie/thee en Twentse krentenwegge. Daarna neemt een gids van Natuurmonumenten jullie mee naar de vogelkijkhut. Als jullie zijn uitgekeken staat er in de boerderij een stevig ontbijt klaar. De kosten hiervoor bedragen € 17,50 per persoon (reserveren noodzakelijk). Gasten die reeds een ontbijt hebben gereserveerd, betalen slechts € 2,50 per persoon bij.

In maart is het sowieso goed weidevogels spotten. We hebben een kaartenset voor onze gasten klaarliggen, die je helpt om de ‘big five’ te vinden.
Tip: trek stevig schoeisel aan en neem een verrekijker mee!

Zin om mee te gaan? Stuur ons een .