Provencaalse markt

Op 12 september is er op het romantische Stift in Weerselo weer de Provençaalse markt. Een gezellige fair die samenvalt met de open monumentendag.

Ook Het Stift is trots op haar erfgoed en tussen 10.00 en 16.00 uur is onder andere de Stiftskerk (1142/1523) open voor publiek. Op regelmatige tijden zullen rondleidingen en orgelspel in de Stiftskerk worden verzorgd. Natuurlijk is de Stiftsschool (vroeg 19e eeuw) te bezichtigen en wordt de traditionele Provençaalse markt gehouden. De diverse culinaire producten, brocante, kunst, boeken zijn de moeite waard om te komen kijken! Jeu de Boules en Jong Nederland organiseren voor jong en oud leuke activiteiten. En de Protestantse Stiftsgemeente bakt traditioneel getrouw wederom heerlijke Twentse kniepertjes.

Bij de stand van de Hervormde Stichting het Stift Weerselo kunt u terecht voor fiets- en wandeltochten, die door het mooie Twentse coulissenlandschap enkele monumenten met elkaar verbinden. In beide routes is natuurlijk de nodige informatie over het erfgoed opgenomen.

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met Covid-19. De organisatie verzoekt alle bezoekers de getroffen maatregelen te volgen en te respecteren. Voor het laatste nieuws omtrent de Monumentendag en Provençaalse markt: www.het-stift en facebook: @stiftweerselo Op het Stift is een invalidenparkeerplaats en invalidentoilet beschikbaar. Open Monumentendag is een bijzonder dag om kennis te maken met cultureel erfgoed in Nederland en ontspanning op de Provençaalse markt. Kortom: een dag om niet te missen!

www.het-stift.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 11, 7595 LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter