Paasvurentocht met Oldtimerbus

Een bustocht langs traditionele Paasvuren in Twente. De chauffeur vertelt over de paastradities in deze omgeving en onderweg wordt een lekkere Twentse lekkernij geserveerd. Opgave VVV Ootmarsum.

Volgens oud gebruik worden elk jaar op de 1e Paasdag de paasvuren in Twente ontstoken. De chauffeur van Nostalgisch Rijden maakt een ronde langs enkele paasvuren in de omgeving.

Hij vertelt tevens over de eeuwenoude paastradities, zoals het Vlöggeln in Ootmarsum. De bus zal als eerste halt maken bij het grootste paasvuur in Denekamp. Daar wordt eerst de teerton in de paasstaak op traditionele wijze ontstoken en daarna het paasvuur. Dan gaat de route verder via het Landgoed Singraven waar ook een paasvuur wordt ontstoken.

Vervolgens rijdt de bus richting Tilligte waar het volgende paasvuur wordt bezocht. Tijdens deze stop bij het paasvuur wordt je getrakteerd op een lekkere Twentse borrel en lekkernij. Om ongeveer 22.00 uur kom je aan bij het laatste Paasvuur in Ootmarsum.

Opstapplaatsen:
19:00 uur Tourist Info de Lutte
19:05 uur Hotel Landhuis Oldenzaal
19:15 uur Nostalgisch Rijden Fleringen
19:30 uur Bushalte Molenstraat Ootmarsum

Vertrek: om 19.30 uur bushalte, Molenstraat, Ootmarsum
Opgave: bij VVV Ootmarsum, uiterlijk zaterdag 30 maart vóór 16.00 uur. (het is tevens mogelijk om zondag in de bus een kaartje te kopen)

Of bekijk de website www.nostalgischrijden.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 17,50 Entreeprijs Volwassenen

Kinderen 4 t/m 11 jaar € 12,50
Kinderen tot en met 3 jaar gratis

Locatie

Bushalte Molenstraat

Adres
Molenstraat, 7631BX Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter