Siepelmarkt

folkloristische markt

prijs
gratis
locatie
centrum,

Grote folkloristische markt in het centrum van Ootmarsum met o.a. demonstraties van oude ambachten, kindermarkt en boerenbruiloft.

Traditiegetrouw wordt het mooie, historische centrum van Ootmarsum op de laatste donderdag van juli en de eerste twee donderdagen van augustus, omgetoverd in een gezellige markt. Bijzondere kramen in pittoreske straatjes, oude ambachten, verrassende optredens, originele muzikanten en gezellige terrasjes, nodigen jong en oud uit voor een bezoek. Ook de Boerendansers zullen dit jaar gelukkig weer alle markten van de partij zijn. Vanaf 12 uur dansen ze door de straten , “meuten” zij de bezoekers en nodigen ze uit voor de Twentse Boerenbruiloft, waarbij het officiële gedeelte om 15.30 uur plaatsvindt op het podium op het Kerkplein.

De Siepelmarkt zou de Siepelmarkt niet zijn als zij haar bezoekers niet zou blijven verrassen. Een langer parcours dan vorige jaren voert langs oude ambachten, er is een warenmarkt en er zijn standwerkers. In een echte oldtimerbus kan een ritje gemaakt worden naar het Springendal. Ook extra aandacht voor de kinderen dit jaar. Er is een leuke kindermarkt.

Vanaf 15.00 uur is er live muziek bij eetcafé Radboud.

Tijdens de tweede Siepelmarkt (3 augustus) zal er om 20.30 uur op de Markt bij Stadscafé In den Guldene Crone, live opgetreden worden door het populaire duo HARTEN 10 (Nederlandstalig). Het optreden wordt omringd door de muzikale klanken van DJ JESSE. De entree is vrij.

Tijdens de laatste Siepelmarkt (10 augustus) zal er om 20.30 uur op de Markt bij Stadscafé In den Guldene Crone, live opgetreden worden door de band TIK MAAR AF, een band die zeer interactief is met het publiek. De entree is vrij. (Onder voorbehoud van wijzigingen in het programma)

Meer informatie: www.siepelmarkten.nl