Stift International Music Festival

Al voor de vijftiende keer is Twente deze zomer hét toneel van kamermuziek. Ervaren internationale topmusici spelen hier zij aan zij met aanstormend talent een grote variatie aan muziek. Meer dan 25 concerten, opera’s en openluchtconcerten verdeeld over 8 bijzondere locaties: dat is het Stiftfestival.

Centraal staat de intieme Stiftskerk te Weerselo. Maar ook prachtige landgoederen en eeuwenoude kerken vormen het decor voor dit zomerfestival. Waan je in een wereld van de mooiste Twentse landschappen omlijst met klassieke muziek… en ga mee op deze bijzondere muzikale reis!

18 t/m 25 augustus

De buitengewone, unieke componist Peteris Vasks is onze Composer in Residence en we presenteren vier concerten gewijd die een onderdompeling bieden in de emotionele en spirituele wereld van zijn diep persoonlijke, ontroerende muziek. De culminatie hiervan is een groots concert in de Plechelmus Basiliek met Consensus Vocalis en het Festivalorkest met artistiek leider Daniel Rowland als solist en Vasks’ prachtige vioolconcert ‘Distant light’. Er klinken ook premieres van Alissa Firsova en Marcelo Nisinman en het festival brengt met trots iconische meesterwerken van de twintigste eeuw zoals de Folksongs van Berio, Eight songs for a mad king van Maxwell Davis en Messiaen’s Quatuor pour le fin du temps. Er is bijzondere muziek van Enescu, Giovanni Sollima, vergeten Vaughan Williams en Cyrill Scott, een piano gala, tango nacht, de unieke Sergei Malov op violoncello da spalla, koffieconcerten gewijd aan Beethoven en Schubert, informele concerten voor jonge mensen, een groots openlucht-afsluitingsconcert en, ‘’last but certainly not least’ Purcell’s prachtige opera Dido and Aeneas, op een drijvend podium op de slotgracht van het schitterende Kasteel Twickel.
Voeg daarbij pop-up concertjes in de vrije natuur, lezingen, museum pop-ups, een concert voor babies en ‘late night candlelight concerts’ – en de sfeervolle, oude kerken en kastelen en de befaamde Twentse gastvrijheid: ik denk dat dit een spannende, onvergetelijke festivalweek zal worden!

TICKETS

Koffie/matineeconcert € 18,50
Avondconcert*) € 28,50
Vroegboektarief *) € 26,00
Passe-partout **) € 290,00
Dagpas ***) € 75,00

Tickets zijn te bestellen via de site: www.stiftfestival.com en de regionale VVV-kantoren in de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser.

Programma

  1. La Gitana
    Aanvang: 19:30

    La Gitana

    Het Stift, Weerselo

Wanneer

Prijzen

  • € 28,50 Entreeprijs

- Koffie/matinee/ lunchconcert € 18,50
- Avondconcert € 28,50
- Passe partout € 290,00