Stift International Music Festival

Kamermuziekfestival

prijs
€ 27,50
locatie
Het Stift, Weerselo

Het jaarlijkse sfeervolle kamermuziekfestival onder artistieke leiding van Daniel Rowland. Internationaal vermaarde musici spelen muziek met kleurrijke contrasten op intieme, bijzondere locaties in Twente.

26 augustus t/m 2 september

Met bekende internationale musici biedt het programma een spannende combinatie van bekende en minder bekende werken, met muzikale uitstapjes naar opera, literatuur en kunst. Het festival biedt met 24 concerten en 35 musici een indrukwekkende muzikale waaier voor de kenner, familie en kinderen.

Deze editie worden de concerten geïnspireerd door literatuur en poëzie, gespeeld door een groep van 35 avontuurlijke en kleurrijke topmusici uit de hele wereld. Met muziek van Bach, Haydn, Beethoven, Janáček, Poulenc, Schönberg en Piazzola. Met onder meer het Brodsky Quartett, het koor Consensus Vocalis, het Dostojevski Kwartet en New Gen talenten zoals de winnaar van het Oskar Back concours.

De 14e editie van het Stift International Music festival vindt plaats in de unieke intimiteit van de Stiftskerk, de prachtige Plechelmus basiliek en andere bijzondere locaties zoals historische landgoederen in het allermooiste Twente.

TICKETS

Koffie/matineeconcert € 17,50
Avondconcert*) € 27,50
Vroegboektarief *) € 25,00
Passe-partout **) € 245,00 (u bespaart €120,–)
Dagkaart ***) € 55,00; vroegboeking € 52,50
Speciaaltarief jongeren ****) € 10,00
Familieconcert: (groot)ouder € 7,50
Familieconcert: kind € 5,-
New gen concerten gratis in combinatie met avondkaart. Apart: € 7,50

*Bij vroegboeking – voor 1 juli a.s.- geldt een korting van € 2,50 voor de concerten in de Plechelmus te Oldenzaal, de Grote Kerk te Enschede en het Openlucht Slotconcert op het Stift te Weerselo

**Passe partout (zolang voorraad strekt) is schriftelijk te bestellen via

***Dagkaarten gelden voor maandag 27, dinsdag 28 en vrijdag 31 augustus. Vroegboeking voor 1 juli a.s.

****Speciaal tarief voor jongeren tot 27 jaar (op vertoon ID) geldt voor de concerten in de Plechelmus, Grote Kerk en het Openlucht Slotconcert

Tickets zijn te bestellen via de site: www.stiftfestival.com en de regionale VVV-kantoren in de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal en Losser.

Programma

26 augustus

Openingsconcert Stiftskerk Weerselo

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Het Stift, Weerselo

Feestelijk Openingsconcert, Wenen stad van dromen in de Stiftskerk in Weerselo met muziek van Arnold Schönberg, Franz Schubert en Vladimir Mendelssohn.

27 augustus

28 augustus

Film Concordia Enschede

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Film in Concordia Theater Enschede: "A late Quartet" geregisseerd door Yaron Zilberman met Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman en Catherine Keener

29 augustus

Koffieconcert Stiftskerk Weerselo

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Het Stift, Weerselo

Koffieconcert in de sfeervolle Stiftskerk in Weerselo - Darkness Visible - met o.a. muziek van Benjamin Britten, John Dowland en Thomas Adès.

Matineeconcert Stiftskerk Weerselo

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Het Stift, Weerselo

Matineeconcert in de sfeervolle Stiftskerk in Weerselo - Muzikale Liefdesbrieven - met o.a. muziek van Clara Schumann, Robert Schumann en Johannes Brahms.

Avondconcert Stiftskerk Weerselo

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Het Stift, Weerselo

Avondconcert in de sfeervolle Stiftskerk in Weerselo. Intieme brieven en Liefdesbrieven - Leos Janácek, Josef Suk en Antonin Dvorak.

30 augustus

31 augustus

Koffieconcerten het Twentse Landschap - De Stiftfietstour

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Het Stift, Weerselo

Een unieke fietstoer vanaf het Stift, langs een rustige route met onderweg op een drietal fraaie locaties een miniconcert. Het concert duurt ongeveer 20 minuten. We starten om 11.00 uur. Na ongeveer 3 kilometer het eerste concert op een mooie natuurlijke locatie.

1 september

New Gen in Concert

Stiftfestival

Aanvang
Locatie
Het Stift, Weerselo

De internationale talenten van de New Generation presenteren een boeiend programma in de Stiftskerk in Weerselo.

Open Air Cinema in Park Singraven

Aanvang
Locatie
Huis Singraven, Denekamp

Bijzonderen openlucht vertoning van de film Victoria and Abdul op Landgoed Singraven. Grappige en ontroerende film over de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en een jongeman uit India.

2 september