Paasvuur in Saasveld

Als u op zoek bent naar een echt authentiek paasvuur is Saasveld een goede keuze. Vanaf het Kerkplein loopt jong en oud met fakkels naar het paasvuur aan de Darfeldsweg.

Toeristen die tijdens Pasen in Twente verblijven, mogen eigenlijk het paasvuur op eerste paasdag niet missen. Het paasvuur is een echte volksbeleving en in Twente komt jong en oud ernaar kijken. Natuurlijk zijn er grote paasvuren waar veel toeristen op afkomen, maar bent u op zoek naar een echt authentiek paasvuur, dan is Saasveld een goede keuze.

Om 19.30 uur verzamelt de hele gemeenschap zich op het kerkplein, midden in Saasveld. Daar zijn fakkels verkrijgbaar. Als iedereen zijn fakkel heeft aangestoken, vertrekt er een lange stoet naar het paasvuur aan de Darfeldsweg. De fanfare gaat vanzelfsprekend voorop. Het plaatselijke herenkoor zingt bij aankomst een aantal traditionele liederen en rond 20.15 uur - als het donker begint te worden - wordt het paasvuur ontstoken. Een indrukwekkend schouwspel. Afstand houden, want het kan warm worden!

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Kerkplein

Adres
Kerkplein, Saasveld

Tip je vrienden

facebook twitter