Bijbels Kerstspel

Op Tweede Kerstdag organiseert het Openluchtmuseum Ootmarsum het tweejaarlijkse Bijbels Kerstspel. Op het sfeervol ingerichte terrein en in de historische gebouwen wordt het kerstverhaal uitgebeeld. Al wandelend loopt de bezoeker door de verschillende taferelen van dit Bijbelse kerstverhaal. Het Bijbels Kerstspel is te bezoeken op Tweede Kerstdag 2021 van 11 tot 16 uur in het Openluchtmuseum Ootmarsum.

Het verhaal begint met een ontvangst door keizer Augustus die een oproep doet voor de volkstelling. De drie Koningen, een kameel en kameeldrijver en herders met hun kudde zijn op zoek naar de stal met het kerstkind. In het Los Hoes viert een Twentse Boerenfamilie rond het open vuur haar kerstfeest. Er zijn bedelaars, wasvrouwen, spinsters en fluitspelers. Muzikanten, spelende kinderen met tamboerijnen, een slangenbezweerder en een waarzegger vervolmaken het plaatje. Op een levendige Oosterse markt prijzen verkopers luidkeels hun waar aan. Vanzelfsprekend ontbreekt de Saksische stal met het kindje Jezus in de kribbe, met Jozef en Maria, met engelen, een os en een ezel niet.

Alle figuranten zullen gekleed zijn in de traditionele kledij die past bij het Kerstspel.

Het Bijbels Kerstspel is te bezoeken op Tweede Kerstdag 2021 van 11 tot 16 uur in het Openluchtmuseum Ootmarsum. www.openluchtmuseumootmarsum.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 4,00 Entreeprijs Volwassenen

Kinderen tot 10 jaar € 1,-

Locatie

Openluchtmuseum Ootmarsum

Adres
Commanderieplein 2, 7631EA Ootmarsum
Telefoon
0541-293099
E-mail
Website
openluchtmuseumootmarsum.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter