Kerstconcert Ootmarsum

Zaterdag 9 december vindt om 17.00 uur een bijzonder concert plaats waarbij het ultieme kerstgevoel zeker niet zal ontbreken...een ouderwets kerstconcert met koraalmuziek in combinatie met orgelmuziek, stemmige en authentieke Christmas Carols en traditionele kerstliedjes zowel in het Nederlands als in het Indonesisch.

Het is een even spontaan als opmerkelijk initiatief. Vanuit het niets toezeggen om op eigen houtje en voor eigen risico een kerstconcert te organiseren in Ootmarsum. Want dat is precies wat er op zaterdag 9 december gebeurt in de Simon en Judaskerk van Ootmarsum. Het concert dat om 17.00 uur begint, is de finale van de eerste dag van Kerst & Kunst in Ootmarsum.

Sweelinck Koperkwintet

Het Sweelinck Koperkwintet komt er speciaal voor naar Ootmarsum. Het kwintet bestaat uit vijf musici die studeerden aan de meest uiteenlopende conservatoria in Nederland: van Amsterdam tot Maastricht en van Utrecht, Den Haag tot Groningen. De koperblazers (2x trompet, tuba, trombone en hoorn) leerden elkaar kennen in diverse studentenorkesten tot het Nederlands Jeugdorkest. Jaren geleden besloten de beroepsmusici te gaan samenwerken in het Sweelinck Koperkwintet met optredens in binnen- en buitenland. Met succes. Het kwintet speelde uiteenlopende kerstmuziek maar tot een heus kerstconcert kwam het nog niet. Ootmarsum is dus voor het Sweelinck Koperkwinter de premiére.

Kerstsfeer

Organist Henk Verhoef speelde – met veel plezier - al vaker in de Simon en Judaskerk. Dat geldt ook voor het Twents kamerkoor Mardi le Vingt. De zes Indonesische zusters van het klooster in Denekamp zingen ook voor het eerst in de Ootmarsumse kerk. Samen verzorgen zij een anderhalf uur durend programma dat de bezoekers geheel in kerstsfeer zal brengen. ,,En dat is ook helemaal de bedoeling”, zegt Alphons Weierink. Deze Ootmarsummer nam het initiatief voor dit kerstconcert. Dat was puur toeval. Hij kreeg via een goede bekende een filmopname te zien van het Sweelinck Koperkwintet dat optrad in de Westerkerk in Amsterdam. Weierink was zeer onder de indruk. ,,Die moeten ook in Ootmarsum optreden”, was zijn eerste reactie. De verrassing was groot toen Sebastiaan Haverkate van het Sweelinck Koperkwinter meteen instemde met de reactie: ,,Organiseer dat maar”.

Kerstgevoel

Dat liet Weierink zich geen twee keer zeggen. ,,Ootmarsum verdient gewoon een mooi kerstconcert”, zegt hij. ,,Een kerstconcert hoort bij Kerstmis als de poaskeerls bij Pasen. ,,En dan ook het liefst in de grote Simon en Judaskerk die zich daarvoor uitstekend leent.” Organist Henk Verhoef bleek meteen bereid om ook zijn medewerking te geven. Dat gold evenzeer voor het Twents kamerkoor Mardi le Vingt. Extra cachet en sfeer geven de Indonesische zusters met hun prachtige stemmen. Alphons Weierink is ervan overtuigd dat de liefhebbers er graag voor naar de Simon en Judaskerk komen. ,,De mensen staan steeds vroeger open voor het kerstgevoel. Wat dat betreft is de zaterdag net na Sinterklaas een mooie dag. En het is dat weekeinde ook nog eens Kerst & Kunst in Ootmarsum.”

Midwinterhoorn

De organisatie komt geheel en al voor rekening van Weierink; ook financieel. Hij loopt daarmee het risico dat er te weinig bezoekers komen om uit de kosten te komen. Dat neemt hij voor lief maar hij weet zich ook gesteund door een aantal plaatselijke sponsors. ,,Daar ben ik blij mee. Maar ik hoop natuurlijk dat de kerk die avond helemaal vol zit. Eerlijk gezegd reken ik daar wel een beetje op.” De Simon en Judaskerk is zaterdag 9 december vanaf 16.30 uur open. Een kwartier voor aanvang zal midwinterhoornblazer Eddy Tenniglo hoog vanuit de kerktoren met ’n oal’n roop de mensen de weg wijzen naar het kerstconcert. In de kerk worden de bezoekers ontvangen met midwinterhoorn én orgel.

Toegangskaarten zijn t/m 8 december in de voorverkoop á 10 euro verkrijgbaar via de VVV webshop.

BESTEL TICKET

*voor aanvang van het concert op zaterdag 9 december zijn eventueel nog kaarten te koop bij de ingang.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Locatie

H.H. Simon en Judas

Adres
Kerkplein, 7631EW Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter