Repetities voor Carols in 't Hooi

Carols in ’t Hooi is een uniek Kerstspektakel, geheel in de Twentse taal. Een groot gelegenheidskoor van minimaal honderd personen zingt de sterren van de hemel in de prachtige Sint Nicolaaskerk in Denekamp. Er wordt hiervoor gerepeteerd op 3 zaterdagochtenden in het Kulturhus in Denekamp.

De repetities zijn op zaterdagochtend in het Kulturhus Denekamp van 10.00 tot 12.00 uur op de onderstaande data's;

  • 18 november
  • 25 november
  • 2 december

HET CONCERT VINDT PLAATS OP ZATERDAG 9 DECEMBER 2023 van 19.30 tot 21.00 uur in de Sint Nicolaaskerk in Denekamp

Het koor wordt begeleid door de Koninklijke Brassband Utrecht die direct zorgt voor dat heerlijke kerstgevoel.

Brassbands komen voort uit de Engelse koperblazers traditie. Carols en Brassbands gaan al sinds jaar en dag hand in hand, als een kerstbal bij een kerstboom en als cranberrysaus bij een kalkoen. Het is de prachtige fluwelen klank van de Koninklijke Brassband Utrecht die het koor hemels laat zingen!

Er zijn schitterende solistische optredens en zelfs het publiek speelt een rol. Een hedendaagse kerstverhaal, met een Twentse twist, loopt als rode draad door dit concert.

CAROLS IN ’T GOOI en CAROLS IN ’T HOOI

Marlies Huitink geeft met Carols in ’t Hooi een eigentijdse draai aan deze traditie. Maar het begon allemaal met Carols in t Gooi.

In 2016 benaderde Marlies haar oud AVRO collega Hetty Eijbers met de vraag of zij samen met haar een nieuwe traditie wilde starten: Carols in t Gooi.

Hetty Eijbers, die ’t Gooi kent als haar broekzak, wist doelgericht de praktische zaken te regelen. Samen met Saskia Dijkstra, ook oud AVRO collega en een duizendpoot die o.a. de digitale media verzorgt waren de Carols in t Gooi 2016 in korte tijd een feit.

Als geboren en getogen Tukker koesterde Marlies al lange tijd de wens om dit unieke evenement in haar geboortestreek te organiseren en dan geheel in het Twents, met als titel Carols in ’t Hooi. Hopelijk wordt het in Twente net zo’n succes als in t Gooi!

Of bekijk de website www.carolsinthooi.nl

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Locatie

Kulturhus Denekamp

Adres
Oranjestraat 21, 7591GA Denekamp
Telefoon
0541-745300
E-mail
Website
www.kulturhusdenekamp.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter