Openingsconcert Orient Express

Het negentiende Stiftfestival begint met een overweldigend openluchtconcert waarin meteen duidelijk wordt waar het de komende week allemaal over gaat. Het hoofdthema A Mediterranean Voyage klinkt op het Voorplein in Twickel niet alleen in de zonnige noten van Antonio Vivaldi, maar ook in de zinderende, meespelende composities van de Egyptisch-Australische ud-virtuoos en componist Joseph Tawadros, een van de hoofdgasten van het festival.

‘Tawadros raises the roof’, schreef “the Times enkele maanden geleden en dat zullen we merken! Ondertussen vatten de schrijnende delen uit Haydns Sieben letzte Wörte alle zorgen samen rond de andere grote thema’s die deze editie een rol spelen en zetten ‘The [Uncertain] Four Seasons’*, de even briljante als actuele herinterpretatie van Vivaldi’s “Vier Jaargetijden” door de Italiaanse componiste Carmen Fizzarotti, de klimaatcrisis stevig op de kaart. Uiteraard met een even vanzelfsprekende als stimulerende samenwerking tussen grote festivalnamen en jonge talenten

*compositie opdracht European Union Youth Orchestra, wereldpremière op 15 mei 2023 in Luslawice (Polen) door Daniel Rowland en EUYO.

TICKETS

Of bekijk de website stiftmusicfestival.nl/

Wanneer

Locatie

Kasteel en landgoed Twickel

Adres
Twickelerlaan 7, 7495VG Delden
Telefoon
074-3761020
E-mail
Website
twickel.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter