Landelijke Open Imkerijdag

In heel Nederland houden imkers in het weekend van 8 en 9 juli open huis. Ook de NBV afdeling Ootmarsum e.o. doet mee. Breng een bezoek aan de bijenstal bij het Openluchtmuseum in Ootmarsum (ingang via Van Bevervordestraat) en beleef een paar interessante uurtjes. De NBV afdeling Ootmarsum stelt op zondag 9 juli de deuren graag voor u open. Van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

De bijenhouders vertellen u graag over hun boeiende hobby en de betekenis daarvan voor het in stand houden van de natuur. Imkers benadrukken dat de bij een onmisbare plaats inneemt in de biodiversiteit en onze voedselketen. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het verzorgen van bijen. En als u wilt, kunt u een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan dan is er een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas is te zien Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

De imkers laten u zien hoe honing wordt geslingerd, hoe met de bijen meerdere soorten honing zijn te winnen en de verwerking van was tot kaarsen. Daarnaast komt de grote betekenis van bestuiving en stuifmeel aan de orde alsmede de Koninginneteelt. Naast al deze mooie dingen kent de imker ook zorgen vanwege de varoamijt en de opkomende Aziatische Hoornaar. Zij vertellen u hoe ze deze vijanden onder controle weten te houden.

Het Openluchtmuseum is per auto bereikbaar maar een bezoek per fiets door de prachtige natuur van Ootmarsum e.o. wordt natuurlijk aanbevolen. Uw gratis bezoek kunt u zo lang of kort maken als u wilt. Via www.bijenhouders.nl vindt u meer informatie over de open dagen en de bijenhouderij in zijn algemeenheid.

Of bekijk de website www.bijenhouders.nl

Wanneer

  • -

Locatie

Openluchtmuseum Ootmarsum

Adres
Commanderieplein 2, 7631EA Ootmarsum
Telefoon
0541-293099
E-mail
Website
openluchtmuseumootmarsum.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter