Encore zingt kruisgang 'Via Crucis'

Encore, muziek- en theaterkoor uit Oldenzaal, onder leiding van Richard von den Benken, brengt in de aanloop naar Pasen de ‘Via Crucis’ van Frans Liszt (1811-1886) ten gehore.

Encore, muziek- en theaterkoor en de Mysterieuze Kruisgang

Muziek- en Theaterkoor ‘Encore’ uit Oldenzaal, onder leiding van Richard von den Benken, zal in de aanloop naar Pasen de ‘Via Crucis’ van Frans Liszt (1811-1886) twee keer ten gehore brengen. Dit werk is gewijd aan de veertien kruiswegstaties.

  • De eerste uitvoering is op donderdag 23 maart 2023 aanvang 19.30 uur in het klooster in Denekamp. Gert de Wolf zal een korte inleiding geven op dit werk, waarna u de klanken tot u kunt laten komen.
  • De tweede uitvoering is op Goede Vrijdag 7 april 2023 aanvang 19.30 uur tijdens de dienst in de Stiftskerk in Weerselo.

U bent van harte uitgenodigd om deze indrukwekkende uitvoering bij te wonen. De entree is gratis. Na afloop is er gelegenheid een vrijwillige gift te doneren.

De soberheid van de Via Crucis (1879) leert ons een totaal nieuwe Liszt kennen. In veel van zijn briljante pianowerken is de verpakking indrukwekkend, maar de inhoud eerder mager. Hier is juist het omgekeerde het geval. De verpakking is uiterst sober, maar de inhoud wordt geweldig rijk met aangrijpende solopassages op piano, mediterende koorwerken en op Bach geïnspireerde koralen.


Richard von den Benken bespeelt de piano en zal het koor op subtiele wijze begeleiden tijdens deze uitvoeringen. Encore is een ambitieus gemengd koor met 38 zangers. Het beschikt over een breed repertoire. Van klassiek tot populair, van kerkelijk tot wereldmuziek, van evergreens tot close harmony.

Of bekijk de website muziektheater-encore.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Vrije gift na afloop.

Locatie

Klooster Franciscanessen

Adres
Gravenallee 30, 7591PE Denekamp
Telefoon
0541-753 256
E-mail
Website
www.zustersvandenekamp.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter