Observe the moon night

In het weekend van 1 oktober viert de hele wereld de “Observe the moon night”. Ook sterrenwacht Cosmos in Lattrop bij Denekamp doet hier natuurlijk aan mee en wel op zaterdagavond 1 oktober.

Door de telescopen kun je de Maan van dichtbij bewonderen. Je ziet dan de kraters, bergen en woestijnen. Ook de planeten Jupiter en Saturnus zijn te zien. In het observatorium, in de grote witte koepel, staat één van de grootste telescopen van Nederland, maar ook op het fraaie dakterras staan telescopen waardoor je mag kijken.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er wel een vallende ster.

In het Astro Theater is er een lezing over het zonnestelsel en de Maan. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de Maan en nog veel meer.

Cosmos is geopend van 18.30 – 21.00 uur. Het programma begint om 19.00 uur. (dit wijkt af van onze normale openingstijden). Wil je zeker zijn van een plek koop dan vooraf tickets op www.sterrenwachtcosmos.nl

Of bekijk de website sterrenwachtcosmos.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Vanaf 18 jaar € 12,50-
T/m 17 jaar € 10,-
T/m 4 jaar gratis

Locatie

Cosmos Sterrenwacht

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
sterrenwachtcosmos.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter