Observe the moon night

Cosmos doet op zaterdagavond 21 oktober mee aan “Observe the Moon Night”, een wereldwijde gelegenheid om de maan te bewonderen. Bezoekers kunnen die avond door telescopen kijken naar de maan en de planeten Jupiter en Saturnus.

In het observatorium van de sterrenwacht staat niet één, maar twee telescopen. Daarmee kunnen bezoekers de maan van dichtbij bewonderen. Ze zien dan de kraters, bergen en woestijnen. Ook de planeten Jupiter en Saturnus zijn met deze instrumenten te zien. Op het fraaie dakterras van de sterrenwacht staan ook telescopen opgesteld.

In het planetarium van de sterrenwacht kunnen bezoekers de sterrenhemel van dit moment zien. Ze zitten dan letterlijk in de sterrenhemel. Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Tijdens de voorstelling worden de mooiste sterrenbeelden getoond, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er wel een vallende ster te zien.

In het Astro Theater is er een lezing over het zonnestelsel met de maan en de planeten. Bezoekers leren tijdens deze voorstelling allerlei wetenswaardigheden over de maan en nog veel meer.

Het programma begint om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Wil je zeker zijn van een plek koop dan vooraf tickets op www.sterrenwachtcosmos.nl

Of bekijk de website sterrenwachtcosmos.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Vanaf 18 jaar € 12,50-
T/m 17 jaar € 10,-
T/m 4 jaar gratis

Locatie

Cosmos Sterrenwacht Twente

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
sterrenwachtcosmos.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter