Lezing Wijn & Kunst

Onder het genot van een lekker glas wijn en een hapje kijken en luisteren naar de vele verschillende invalshoeken van wijn in de kunst.

In het kader van Twentse Wijndagen in Ootmarsum is kunsthistorica Ingrid Gaasterland op onderzoek gegaan naar de verschillende verschijningsvormen van wijn in diverse kunstdisciplines.

Natuurlijk zijn er de vele afbeeldingen van sfeervolle bijeenkomsten waarbij wijn de feestvreugde verhoogt en de tongen en de zinnen losmaakt. Plezier alom!

Maar de schilderkunst toont ook de andere zijde.

Jan Steen schildert de ontluistering van dronkenschap bij zowel mannen als vrouwen en verbindt daar een morele boodschap aan. De Griekse God Dionysos, misschien beter bekend als Bacchus wordt van oudsher gekoppeld aan dronkenschap, extase en opgaan in de roes. En ook in de bijbel is de wijn alom tegenwoordig, zowel in het oude als in het nieuwe testament. Denk alleen al aan het Laatste Avondmaal!

Kunsthistorica Ingrid Gaasterland bespreekt op enthousiaste en kundige wijze in de lezing de kunst met betrekking tot de wijn uit diverse stijlperiodes; van Romeinse mozaïeken, beelden uit de Renaissance, tot moderne kunst.

De toegangskaarten zijn te koop aan de balie bij de VVV Ootmarsum. Losse tickets kosten € 20,00 en Passepartouthouders betalen € 10,00. (je levert dan je bonnetje van je passepartout + entreeticket in)

Online ticket: Je kunt je ticket t/m 14 oktober online bestellen. Daarna zijn ze alleen aan de balie bij de VVV Ootmarsum verkrijgbaar.

KOOP TICKET lezing 13.30 uur

KOOP TICKET PASSEPARTOUTHOUDERS lezing 13.30 uur

KOOP TICKET lezing 15.30 uur

KOOP TICKET PASSEPARTOUTHOUDERS lezing 15.30 uur

Of bekijk de website galeriederuimte.nl/lezing-wijn-kunst

Wanneer

  • -
  • -

Dit evenement is onderdeel van: Lezingen tijdens de Twentse Wijndagen

Prijzen

  • € 20,00 Entreeprijs

De entreeprijs is inclusief een glas wijn en een hapje.
Passepartouthouders betalen € 10,00

Locatie

Evenementenlocatie

Adres
Walstraat 2, 7631 ET Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter