Wandeling ‘Herfst en Paddenstoelen in het Dal van de Mosbeek’

De herfst is aangebroken! Ga zaterdag 14 oktober mee op stap met de gidsen van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Zij zijn echte kenners en laten je allerlei herfstverschijnselen zien tijdens de wandeling. Wat gebeurt er met de gevallen bladeren op de grond? Is het een goed notenjaar?

De natuur is in herfststemming. Wat gebeurt er zoal in de natuur? Langzaamaan verkleuren de bladeren, vallen eikels en hazelnoten en verschijnen de paddenstoelen. Hoe komt dat eigenlijk? Wandel mee met de gids, die onderweg meer vertelt over herfstperikelen. Wel eens gehoord van de uitdrukking ‘ze schieten als paddenstoelen uit de grond’? Waarom zeggen we dat? En waarom zie je er zoveel in de herfst? Onderweg gaan we op zoek naar onder andere vliegenzwammen, elfenbankjes en eekhoorntjesbrood. Je hoort het allemaal tijdens deze mooie herfstwandeling. Tip: Trek stevige schoenen aan.

Aanmelden Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Tip: trek stevige schoenen aan, de wandeling gaat niet altijd over gebaande paden.

Kosten De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Of bekijk de website landschapoverijssel.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs Volwassenen

Kinderen € 3,-

Locatie

Infocentrum tussen Ijs en Es

Adres
Bergweg 8, 7663TB Mander

Tip je vrienden

facebook twitter