Workshop Heatpress 8+

Deze zomervakantie kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar aan de slag bij de bibliotheek Dinkelland in het Kulturhus in Denekamp. Tijdens de workshop Heatpress worden zomerse creaties gemaakt van gerecycled plastic.

Deze zomer staat bij de Twentse Maakplaatsen een workshop met de Heatpress (vertaald 'hittepers') op het programma. Een hittepers is een apparaat dat is ontworpen om met behulp van warmte en druk een vorm te persen. Met een hittepers kun je niet alleen textiel bedrukken, ook plastic en papier lenen zich prima om met een hittepers bedrukt te worden.

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen bij Bibliotheek Dinkelland op maandag 8 augustus aan de slag met het persen van gerecycled plastic met een hittepers. Eerst bedenken ze welke creatie ze willen maken - bijvoorbeeld een vliegtuig, vlinder, masker of sleutelhanger - waarna ze uitgeknipte onderdelen van plastic afgewisseld met gekleurd stof/papier met de hittepers samenpersen tot een geheel. In deze workshop leren kinderen over het recyclen van materialen en worden bewust van hun ecologische voetafdruk. Ze gebruiken dan ook plastic dat restafval is van een bedrijf die dit anders zou weggooien.

Kinderen worden ingedeeld naar leeftijd:

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Bibliotheek Dinkelland

Adres
Oranjestraat 21, 7591 GA Denekamp
Telefoon
0541-351710
E-mail
Website
www.bibliotheekdinkelland.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter