Concert Ukraine Liberation Chamber Orchestra

Op zondagmiddag 3 juli wordt een concert gehouden in de protestantse kerk in Ootmarsum. Het kamerorkest "Ukraine Liberation Chamber Orchestra" zal prachtige muziek spelen. Dit ULCO bestaat volledig uit professionele Oekraïense musici die vanwege de oorlog hun land ontvlucht zijn.

Op Tweede Paasdag was de Simon en Judaskerk in Ootmarsum het podium van een benefietconcert voor Oekraïne gespeeld door Camerata Amsterdam. Nu zal opnieuw prachtige muziek klinken, maar nu gespeeld door het kamerorkest Ukraine Liberation Chamber Orchestra. Dit ULCO bestaat volledig uit professionele Oekraïense musici die vanwege de oorlog hun land ontvlucht zijn. Op initiatief van dirigent en Ootmarsumer van geboorte Jeroen Weierink heeft zich dit orkest geformeerd.

Dirigent: Jeroen Weierink
Solisten:
Anfisa Prokofieva, fluit
Maria Knihnytska, sopraan
Igor Shevckuk, tenor
Taras Skrypnikov , klarinet

Het grootste gedeelte van de musici woont in een accommodatie in Deventer, speciaal voor vluchtelingen met een klassieke achtergrond. In hun thuisland spelen de leden van ULCO in de grote symfonie en operaorkesten in Kiev, Kharkiv en Dnjipro. De opbrengsten van de concerten zijn geheel ten bate voor Oekraïense vluchtelingen en ontheemden.

Eén van de solisten is de in Ootmarsum inmiddels bekende fluitiste, Anfisa Prokofieva. Voor de pauze speelt het ULCO een aantal werken van Oekraïense componisten. Anfisa soleert in “Lullabuy’ van Alexander Rodin en Soloklarinetist Taras Skrypnikov in de “Suite op Oekraïense volksmelodieën “van Vladimir Chernenko. Na de pauze bestaat het programma enkel uit high-lights. Tijdens dit feest de herkenning is muziek te horen van Dvorak, het beroemde Nessun Dorma door de tenor Igor Shevckuk, solist van de opera van Llviv en “La donna e mobile” De lyrische sopraan Maria Knihnytska zal het prachtige Ave Maria van Caccini zingen evenals aria’s uit Verdi’s Rigoletto.

De entree voor het concert is vrij, maar een genereuze gift is natuurlijk aan te bevelen!!! Er blijft geen cent aan de strijkstok hangen!!!!

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Een genereuze gift is van harte welkom!

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter