Benefiet Concert

Onder leiding van Nikki Kleijsen brengt Harmonie Caecilia muziek van Britse en Ierse bodem ten gehore, zoals het bekende Lord of the dance. De Oekraïense dwarsfluitiste Anfisa Prokofieva speelt zondag 15 mei mee tijdens het concert in de RK kerk.

Tweede Paasdag was Anfisa Prokofieva ook al van de partij tijdens het Concert voor de Vrede in de NH kerk in Ootmarsum. Op een geleende dwarsfluit bracht de uit Charkow afkomstige beroepsmusicus Mozarts beroemde Andante ten gehore. „Dat gaat ze 15 mei nog een keer doen tijdens ons concert”, voegt Oortman toe. „Ze zal haar solopartij met hart en ziel spelen.”

Verwondingen
Bij beschietingen in Charkov begin maart, liep Anfisa Prokofieva verwondingen op in onder meer haar gezicht. „De sporen daarvan zijn nog te zien”, vertelt Oortman. Mede omdat ze daar in Hamburg aan geopereerd moest worden, ontvluchtte ze met haar twee kinderen haar woonplaats Charkov. Haar man bleef achter. Prokofieva is fluitist in het orkest dat repeteert in het operagebouw in Charkov, maar het is sinds de Russische inval niet bijeen geweest.

Vrije gift
Voorzitter Oortman is blij dat de fluitiste het harmonieorkest komt versterken. Zondag 15 mei is de kerk vanaf 14.00 uur open. Een half uur later begint het concert. „De uitvoering is gratis toegankelijk, maar we vragen wel een vrije gift. De opbrengst daarvan is bestemd voor het opzetten van projecten voor Oekraïense muzikanten die naar Nederland zijn gevlucht.”

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Er wordt een vrije gift gevraagd.

Locatie

H.H. Simon en Judas

Adres
Kerkplein, 7631EW Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter