Voorjaarsconcert Pur Sang

Van Hildegard von Bingen tot Calliope Tsoupaki. Samen met “Pur Sang” op muzikale reis door de eeuwen heen met de werken van vrouwelijke componisten.

Het gebrek aan rechten en privileges binnen de samenleving en het gezinsleven, desinteresse, onderdrukking, de pure onderschatting en het feit ,dat de geschiedschrijving eeuwenlang in de handen was van mannen: dit zijn volgens Agnes Cremer, Nederlandse historica die zich een geruime tijd bezig houdt met de positie van de vrouw in de geschiedenis de belangrijkste factoren, die hebben bijgedragen aan het feit ,dat we niet alleen in de geschiedenis, maar ook in de muziekwereld weinig vrouwennamen kennen.

Gelukkig wordt door allerlei initiatieven en ontdekkingen in de laatste decennia hard aan de verandering van deze opvattingen gewerkt. Ook Twents Kamerkoor “Pur Sang” komt met het programma rond het thema “De vrouwen in de muziekgeschiedenis”.

VOORJAARSCONCERT
Pur Sang presenteert hun Voorjaarsconcert waarin ze het publiek laten genieten van muzikale landschappen en sferen, die zo afwisselend zijn, als alle vrouwen, die door hun werk in dit concert langs komen. Luister naar de meest populaire componiste uit de middeleeuwen Hildegard von Bingen, die dankzij haar virtuositeit de Bijbelse teksten in een ongekend fraaie spirituele vorm heeft gegoten. Reis samen met deze vrouwelijke muziekgids verder door de tijd en ruimte via Italië, Frankrijk, Zweden, IJsland, Engeland, Letland om uiteindelijk in Nederland met het byzantijns gekleurd werk van de moderne componiste Calliope Tsoupaki te eindigen.

LEITMOTIV
Het Leitmotiv van dit concert is een compositie van 6 liederen “ I never saw another Butterfly” voor sopraan en saxofoon, gecomponeerd door Lori Laitman (VS). De teksten van deze liederen zijn geschreven door kinderen, die in Holocaust zijn omgekomen. Het stuk “I never saw another Butterfly” wordt uitgevoerd door Diet Gerritsen (sopraan) en Kimmy Reef (saxofoon).

De kerk is om 15.30 uur open en de kaartjes kosten 12,50,-. Betalen met een pinpas is helaas niet mogelijk.

Wanneer

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis het concert bijwonen.

Locatie

H.H. Simon en Judas

Adres
Kerkplein, 7631EW Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter