Pianofestival Ootmarsum

Het pianofestival Ootmarsum-Dinkelland vindt plaats van 10 t/m 25 september. Dit zeer gevarieerde evenement bestaat uit Piano recitals van gerenommeerde en bekende pianisten zoals Andrea Turini, Michail Markov, Sofia Vasheruk.

Op diverse prachtige locaties in Twente laten ze hun toonkunst horen. Ook staan er concerten op het programma van de pianisten van de toekomst. Verder zijn er verschillende recitals op thema, zoals het concert ‘barokmuziek op de piano’ met uitvoeringen van Rameau, Couperin en J.S. Bach uitgevoerd door de pianist en klavecimbelist Willem Peerik.

Familieconcerten
Bij de familieconcerten neemt de verteller Beatrice Meloni de luisteraar mee in het verhaal afgewisseld met illustraties op een groot scherm. De spanningen en emoties van het moment worden vertolkt door de muziek.

Locaties Festival
Alle pianoconcerten worden uitgevoerd op prachtige locaties in en om Ootmarsum, de Simon en Judaskerk, Het Museum en de Galerie Ton Schulten, Het Stift en het Singraven. De concerten met beeld vinden plaats in het Kulturhus in Denekamp.

Repertoire
Gedurende het hele festival kunt u luisteren naar de meest bekende componisten: Rameau, Couperin, J.S. Bach, Mozart, Schubert, Chopin, Liszt, Rachmaninov, Poulenc, Debussy, Tchaikovsky en Gavrilin

Fietsconcerten
De meeste van deze concerten maken deel uit van georganiseerde fietsconcerten, die bestaan uit meerdere concerten op een dag van ongeveer 45 minuten, waarbij u via de mooiste routes naar de prachtige locaties kunt fietsen. Vóór of tussen de concerten door kunt u in de dichtstbijzijnde restaurants genieten van enkele gerechten op thema.

Programma

Of bekijk de website concertart.nl

Wanneer

  • 10 sep - 25 sep 2022
    • elke zaterdag
    • elke zondag

Tip je vrienden

facebook twitter