Pianofestival Ootmarsum

In de weekenden van 9 t/m 24 september vindt de tweede editie van Pianofestival Ootmarsum plaats. Omringd door de prachtige natuur van Twente kunt u op bijzondere locaties genieten van 15 pianoconcerten en evenementen.

De concerten worden uitgevoerd door gerenommeerde pianisten en door jonge talenten. Dit gevarieerde evenement bestaat uit solo concerten, quatre-mains concerten, documentaires, optredens in de galerie Ton Schulten en een Masterclass. Ook vindt er een pianomarathon plaats waaraan de minder ervaren pianist zelf deel kan nemen.

Locaties

De concerten vinden plaats op prachtige locaties in Ootmarsum: de Simon en Judaskerk en het Museum Ton Schulten. Twee concerten zullen u op bijzondere locaties in de directe omgeving van Ootmarsum brengen: het authentieke Stift in Weerselo en het sfeervolle Landgoed Singraven. Deze locaties zijn vanuit Ootmarsum per fiets bereikbaar.

Repertoire

Gedurende het festival kunt u luisteren naar hoogtepunten uit de klassieke muziek zoals de ‘Goldberg Variaties’ van J.S. Bach, uitgevoerd door de Italiaanse pianist Andrea Turini. De sonate van Beethoven ‘les adieux’ en de ‘Paganini Variaties’ van J. Brahms uitgevoerd door de jonge pianist Youngjae Kim. De ‘Dante sonate’ van Liszt en ‘Gaspard de la nuit’ van Ravel uitgevoerd door de Italiaanse pianist Lorenzo Reho.

Landgoed Singraven

Op het landgoed het Singraven kunt u luisteren naar een concert uitgevoerd door de fluitiste Anna Colacioppo. In dit concert wordt de piano gepresenteerd in kamermuziek. Het Singraven ligt op 8 km van Ootmarsum. Een fietstocht vanuit Ootmarsum biedt u de mogelijkheid om zowel van de fraaie Twentse natuur als van dit concert te genieten.

Het Stift

Op het Stift in Weerselo vindt een openbare masterclass plaats gegeven door de pianopedagoog en pianist Andrea Turini. Deze masterclass wordt afgesloten met een concert van de deelnemers.

Muzikale stadswandeling

Tijdens de weekeinden het pianofestival kunt u deelnemen aan een muzikale stadswandeling. Samen met een stadsgids loopt u door het eeuwenoude Ootmarsum naar de Simon en Judaskerk, de Hervormde kerk, het Museum en de Galerie Ton Schulten. Van de stadsgids krijgt u uitleg over de monumenten. Daarnaast worden er korte muzikale intermezzi uitgevoerd op historische instrumenten zoals het Epmann orgel in de H.H.Simon en Judaskerk. De muzikale wandeling wordt afgesloten in de intieme sfeer van het Drostenhuis waar u kunt luisteren naar een intermezzo op een authentieke fortepiano.

www.concertart.nl

Programma

Of bekijk de website concertart.nl

Wanneer

  • 9 sep - 24 sep 2023
    • elke zaterdag
    • elke zondag

Tip je vrienden

facebook twitter